1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Suriye ve Arakan’daki Zulüm Beyazıt’ta Lanetlendi
Suriye ve Arakan’daki Zulüm Beyazıt’ta Lanetlendi

Suriye ve Arakan’daki Zulüm Beyazıt’ta Lanetlendi

Suriye ve Arakan'da yaşanan katliamlar bugün Beyazıt Meydanı'nda yapılan eylemle lanetlendi.

28 Temmuz 2012 Cumartesi 17:40A+A-

Özgür-Der, Suriye’de direnen halka destek vermek için düzenlediği Suriye eylemlerine bu Cumartesi de devam ederken Arakan’da Müslümanlara karşı katliam politikası yürüten Budistlerin zulmünü de lanetledi.“Sabır, tezkiye ve diriliş ayı Ramazan bir yandan oruç, namaz, zekât, infak gibi amellerimizle Rabbimize teslimiyetimizi pekiştirdiğimiz bereketli bir zaman dilimi olmak yanında, insanlık bilincini muhafaza ettiğimizi izhar etmemiz ve Allah yolunda mücadele eden kardeşlerimizle dayanışmamızı artırmamız için de güzel bir vesiledir.” diyerek eylem düzenleyen Özgür-Der, tüm Müslümanları ve duyarlı insanları  Suriyeli ve Arakanlı kardeşlerimizle dayanışmaya davet etti.

Bu vesileyle Beyazıt Meydanı’nda toplanan kitle, son zamanlarda çökeceğinin iyice farkına varan Baas rejiminin halkını tamamen yok etmeye niyetli bir tutum takınmasına, öte yandan da Myanmar’da Budistlerin Arakanlı Müslümanlara karşı izlediği katliam, işkence ve tecavüz politikalarına karşı Allah’tan Arakanlı ve Suriyeli kardeşlerimize yardım etmesini niyaz ettiler. Grup tuttuğu dövizler ve açtıkları pankartla Myanmar’da ve Suriye’deki zalimleri lanetlediler.

“Myanmar’da Müslüman Katliamına Son!”

“Arakan Müslümanlarına Yönelik Budist Myanmar Diktasının Katliam ve Tehcir Zulmünü Lanetliyoruz!”, “Ramazan’da Dualarımız Suriye İçin: Ya Rab! Sen Direnişçileri Muzaffer Eyle!”, “Mazlum Suriye Halkının Kendini Savunma Hakkını Engelleyenler Baas Çetesinin Suç Ortaklarıdır!”, “Katil Baas Ordusuna Karşı Yaşasın Suriye Halkının Özgür Ordusu” yazılı pankartların taşındığı eylemde “Stop the Massacre and Exile of Myanmar Muslims!”(Myanmar Müslümanlarına Uygulanan Katliam ve Tehcir Son Bulsun!), “Arakan da Budist Suriye’de Baas Çetesinin Zulmüne Son!” “Baas Çetesinin Yerli Sözcüleri Tireymse Katliamını Örtmek İçin de Görev Başına!” “Baas Katlediyor, Dünya Seyrediyor; Katillere Lanet, Susanlara Yazıklar Olsun!” “…Küfrün Önderleriyle Savaşın!” “Esed Çetesi ve Destekçileri Döktükleri Kanda Boğulacaklar!” “Esed Canavarını Durdurun!” “Stop The Massacre Of Syria!”, “Lets Syria People Defend Themselves!” (Suriye Halkına Kendini Savunma Hakkı Verilsin!), “Allah’ın Yardımıyla Zafer Yakındır!” “Suriye'ye Özgürlük Direnişle Gelecek!” yazılı dövizler açıldı.

“Baas Lobisinin Çabaları Esed Zulmünü Örtmeyi Başaramayacak!”

Eylemde bir konuşma yapan Özgür-Der yönetim kurulu üyesi Hülya Şekerci Arakan’daki Müslümanlar’ın mesafe olarak Türkiye’li Müslümanlara çok uzak olsalar da aralarındaki kardeşlik bağının onları yakın tuttuğunu ifade etti. Suriye’de yaşanan olaylara değinen Şekerci, Suriyeli muhalifleri çeşitli ithamlarla suçlayanlar ve Baas rejiminin yanında saf tutanların iddialarının gerçeği yansıtmadığını söyledi. “Esed’in antiemperyalist bir rejim olması –ki bu yönü çok su götürür- halkına zulmetmesini meşru kılar mı?” diyen Şekerci komploculuk hastalığına tutulanların yanlış bir yolda olduğunu ifade etti. Şekerci, Suriye halkını NATO’culukla suçlayanlara Suriye halkının Allah’tan başka yerden yardım istemiyoruz (Ya Allah Menne Ğayrek Ya Allah) sloganıyla cevap verdiğini söyledi. Tunus’ta, Mısır’da, Libya’da yaşanan intifada hareketlerinin Suriye’den farkının olmadığını ifade eden Şekerci giderek artan sıcak havalarda, Esed ordusuna karşı direnen Müslümanlara Allah’tan yardım niyaz ederek konuşmasını bitirdi.

“Yardıma İhtiyacı Olan Direnenler Değil Seyredenlerdir!”

Daha sonra konuşma yapan İHH Yönetim Kurulu Üyesi Av. Gülden Sönmez yaşanan bu zulümler karşısında Müslümanların gerekirse canlı kalkan olarak bölgeye gitmesi gerektiğini ifade etti. “Dün Bosna’da pişman olanların şimdi Suriye ve Arakan konusunda beklediği şey nedir?” diye soran Sönmez, Suriye’nin ve Arakan’ın kurtuluşunun bölgedeki bir avuç Müslümandan geçtiğini söyledi. “Yardıma ihtiyacı olanlar direnenler değil, bizim gibi seyredenlerdir!” diyen Gülden Sönmez uluslar arası kuruluşların da somut adımlar atmadığı sürece işlevsel olmadığını vurguladı.

“Suriye Halkı Zulme Karşı Kıyamda!”

Eylem boyunca tekbirler getiren topluluk, “Katliama Karşı Çık, Kardeşine Sahip Çık!”, “Arakan’da Budist, Suriye’de Baas Zulmüne Son!”, “Yaşasın Halkın Özgür Ordusu!”, “Lebbeyk Lebbeyk Lebbeyk Ya Allah”, “Halep’e Humus’a Direnişe Bin Selam!”, “Halep Beşşar’a Mezar olacak!”, “Zalimlerin Korkusu Hür Suriye ordusu”, “Küfre Karşı omuz Omuza”, “Baas Lobisi Hesap Verecek!”, “Katil Rusya Suriye'den Defol!”, “Yaşasın Suriye İntifadası!”, “Diktatörler Yenilecek, İslami Direniş Kazanacak!”, “”Baas'ın Korkusu Hür Suriye Ordusu" , “Hür Orduya Selam, Direnişe Devam!”, “Arakan Halkı Yalnız Değildir!”, “Arakanda Katliamı Durdurun!”, “Suriye Halkı Zulme Karşı Kıyamda”  şeklinde slogan atarak Suriye halkının yanında olduğunu deklare etti.

Suriye için yapılan Ramazan eylemleri her Cumartesi saat 15.00’te Beyazıt’ta devam edecek.

Haksöz Haber
Fotoğraf: Büşra Bulut-Emine Nur Çakır

Eylemin Videosu:

20120728-beyazit-suriye-arakan_01.jpg

20120728-beyazit-suriye-arakan_02.jpg

20120728-beyazit-suriye-arakan_03.jpg

20120728-beyazit-suriye-arakan_04.jpg

20120728-beyazit-suriye-arakan_06.jpg

20120728-beyazit-suriye-arakan_05.jpg

20120728-beyazit-suriye-arakan_07.jpg

20120728-beyazit-suriye-arakan_08.jpg

20120728-beyazit-suriye-arakan_09.jpg

20120728-beyazit-suriye-arakan_10.jpg

20120728-beyazit-suriye-arakan_11.jpg

20120728-beyazit-suriye-arakan_12.jpg

20120728-beyazit-suriye-arakan_13.jpg

20120728-beyazit-suriye-arakan_14.jpg

20120728-beyazit-suriye-arakan_16.jpg

20120728-beyazit-suriye-arakan_17.jpg

20120728-beyazit-suriye-arakan_18.jpg

20120728-beyazit-suriye-arakan_19.jpg

HABERE YORUM KAT

2 Yorum