1. HABERLER

  2. ÇEVİRİ

  3. Soykırımı meşrulaştırmak bu zulme ortak olmaktır!
Soykırımı meşrulaştırmak bu zulme ortak olmaktır!

Soykırımı meşrulaştırmak bu zulme ortak olmaktır!

ABD’li bazı gazeteciler, Filistin’de yaşanan soykırım hakkında Batılı yayın organlarının tutumunu kınayan bir açıklama yayımladılar.

10 Kasım 2023 Cuma 15:00A+A-

HAKSÖZ HABER

Bütün dünyada Siyonist çetenin katliamlarına karşı tepki yükselirken Batılı yayın organları ise hadise hakkında uzun bir süre dezenformasyon ürettiler. Meşhur “Hamas, 40 bebek öldürdü” yalanı ile zirve yapan bu dezenformasyon bombardımanı yükselen tepkiler neticesinde geri adım atmak zorunda kaldı.

Son günlerde Batılı yayın organları “tarafsızmış” gibi görünerek içerikler üretmeye çalışıyor. Ürettikleri yalan içerikler çok fazla tepki toplayınca söylemini yumuşatmak zorunda kalan BBC, DW vb. yayın organları hala Filistin’deki katliamı açık ve net bir şekilde haberleştirmekten kaçınıyorlar.

Türkiye’de de Fatih Altaylı, Nevşin Mengü gibi isimler tarafından üretilen Siyonist yanlısı dezenformasyonlar direniş iradesini kırma amacını taşıyor. Algı operasyonlarıyla işgal rejimini temize çıkarma çabasına karşı ise vicdanlı gazeteciler sorumluluk sahibi içerikleri üretmeye devam ediyorlar.

ABD’de açıklama yapan bir grup gazeteci Siyonistlerin katlettiği gazetecilere dikkat çekerken Batılı yayın organlarını ise soykırımı aklayan haberler üretmekle suçladı. Batı medyasına “doğru” haberler üretmeleri gerektiğini hatırlatan gazetecilerin açıklamasında “İsrail'in gazetecilere ve diğer sivillere yönelik şiddeti sona erdirme konusunda açık bir taahhütte bulunmasını talep ediyoruz." denildi.

“Batılı medya organlarını, Filistinlilere yönelik etnik temizliği meşrulaştırmaya hizmet eden insanlık dışı söylemlerden sorumlu tutuyoruz. Amerikan yayınlarındaki çifte standart, dezenformasyon ve yalanlar belgelenmiş durumda artık inandırıcılığınız kalmadı.

Gazetecilerin esas işi baskı ve yıldırma politikalarına karşı farkındalık oluşturmaktır. Aksi takdirde soykırıma ortak olma riskiyle karşı karşıya kalırız.”

HABERE YORUM KAT