1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Sivas Özgür-Der Aralık ayı faaliyet raporu
Sivas Özgür-Der Aralık ayı faaliyet raporu

Sivas Özgür-Der Aralık ayı faaliyet raporu

Özgür-Der Sivas temsilciliği aşağıdaki faaliyet ve çalışmalarla Aralık ayında da Sivas halkına sesini duyurmaya/sözünü yükseltmeye devam etti.

02 Ocak 2022 Pazar 17:12A+A-

İlk hafta pazartesi yapılan Kur’an Temelli Hayat Dersleri’nde Sinan Ceran “Kadına Şiddete de Toplumsal Yozlaşmaya da Karşı Çıkılmalı” başlıklı çalışmasını sundu. Cuma günü Dr. Öğretim Üyesi Zeynep Ceran’ın hanımlara yönelik tefsir çalışmasında Nebe Suresi işlendi. Aynı gün akşam ortaokul/lise öğrencilerine yönelik olarak İbrahim Buldur öncülüğünde Buğra Okyay, Mehmet Can Artuk, Abdullah Kocaoğlu’nun yardımlarıyla tanışma ve çiğ köfte ikramı gerçekleştirildi. Pazar günü ortaokul/lise hanım öğrencilere yönelik olarak Fatma Şimşek öncülüğünde İlayda Yalınız’ın yardımlarıyla tanışma ve çiğ köfte ikramı gerçekleştirildi.

İkinci hafta pazartesi yapılan Kur’an Işığında Siyer Dersleri’nde Tufan Caymaz “Siyerin önemi ve Güncel Karşılığı” başlıklı çalışmasını sundu. Cuma günü hanımlara yönelik tefsir çalışmasında Nebe Suresi konuşulmaya devam edildi. Aynı gün akşam ortaokul/lise erkek öğrencilerine yönelik olarak İslami Şahsiyet Dersleri’nde “Güzel Ahlak ve Hasbilik” konusu konuşuldu. Pazar günü ortaokul/lise hanım öğrencilere yönelik olarak İslami Şahsiyet Dersleri’nde “Güzel Ahlak ve Hasbilik” konusu konuşuldu.

Üçüncü hafta pazartesi yapılan Haksöz Dergisi Değerlendirmesi Dersleri’nde İbrahim Buldur “Dini anlamada Usul Sorunu” başlıklı çalışmasını sundu. Cuma günü hanımlara yönelik tefsir çalışmasında Nebe Suresine devam edildi. Aynı gün akşam ortaokul/lise öğrencilerine yönelik olarak İslami Şahsiyet Dersleri’nde “Niyet ve Salih Amel” konusu konuşuldu. Pazar günü ortaokul/lise hanım öğrencilere yönelik olarak İslami Şahsiyet Dersleri’nde “Niyet ve Salih Amel” konusu konuşuldu.

Dördüncü hafta pazartesi yapılan Aylık Kitap Değerlendirmesi Dersleri’nde Mehmet Can Artuk Carlton J. H. Hayes’e ait  “Milliyetçilik: Bir Din” başlıklı kitaba ait değerlendirmelerde bulundu. Cuma günü hanımlara yönelik tefsir çalışmasında Nebe Suresine devam edildi. Aynı gün akşam ortaokul/lise öğrencilerine yönelik olarak İslami Şahsiyet Dersleri’nde “Takva ve İhsan” konusu konuşuldu. Pazar günü ortaokul/lise hanım öğrencilere yönelik olarak İslami Şahsiyet Dersleri’nde “Takva ve İhsan” konusu konuşuldu.

Aralık ayı içerisinde çeşitli vakıf, dernek ve sendika (Anadolu Öğrenci Birliği, Hayat Vakfı, Yedi Hilal Derneği, Önder, Eğitim-Bir-Sen, Tügva …) ziyaretleri de yapılarak güncel meselelere tavrımız, pandemi sebebiyle azalan iletişim ve konuyla ilgili neler yapılabileceği üzerine fikir teatileri yapıldı.

img-20211227-wa0060.jpg

img-20220102-wa0005.jpg

img-20211206-wa0011.jpg

img-20220102-wa0008.jpg

img-20220102-wa0003.jpg

 

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

8 Yorum