1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Selçuk Ünv. Öğrencilerinden Rus Saldırılarına Protesto
Selçuk Ünv. Öğrencilerinden Rus Saldırılarına Protesto

Selçuk Ünv. Öğrencilerinden Rus Saldırılarına Protesto

Suriye'de Rus saldırıları Selçuk Üniversitesinde okuyan Müslüman öğrencilerce protesto edildi.

23 Kasım 2015 Pazartesi 18:44A+A-

Ağır Rus bombardımanlarına ve Esed-İran şebbihalarına karşı mücadele eden kardeşlerimizin her zaman yanlarında olup destekleneceği vurgusu yapıldı. Yapılan eylemde ‘emperyalist kuşatmaya karşı onurlu Suriye direnişinin evlatları Bayırbucak Türkmenlerinin yanındayız’ pankartı açılıp, “MİT Tırlarını Durduranlar, Türkiye'yi Dünyaya Şikâyet Edenler; Artık Kına Yakabilirsiniz!” , “Katil Rusya da Esed’in Çöküşünü ve Zafer Yürüyüşünü Durduramayacak!”, “Bayır-Bucak’tan Halep’e Tüm Suriye’de Son Sözü İslami Direniş Söyleyecek!”  ‘ABD, Rusya, İşid, PYD Yenileceksiniz ‘  yazılı dövizler taşındı. Sık sık tekbir getirilip ‘katil Rusya suriye’den defol’ , ‘ İslami hareket engellenemez’ , ‘Suriye emperyalizme mezar olacak’,Yaşasın Ümmet dayanışması’ sloganları atıldı. Platform adına İsa SERGİN’in basın açıklamasını okumasının ardından eylem son buldu.

konya-20151123-02.jpg

konya-20151123-03.jpg

Basın Açıklamasının Tam Metni:

Yaklaşık yüzyıldır dünya siyaset sahnesinden fiilen çekilmiş bulunan müslümanlar dünyayı maalesef medeniyetlerinin temeli mısır firavunlarına dayanan barbar batılılara bırakmışlardır. 

Osmanlının da yıkılmasında önemli rol oynayan sömürgecilik faaliyetleri ile haksız ve gaddarca zengin olan batılı devletler sömürge edindiği ortadoğu ve afrika milletleri üzerindeki tasallutlarından vazgeçmemişlerdir. Bölgenin doğal kaynakları tükeninceye kadar da bu zalimce tutumlarından vazgeçmeyecekleri açıktır. 

Kan ve ölümle yoğrulmuş mazlum coğrafyalardaki halklar kaçacak yer arayınca da kapılarını bu mazlumların yüzüne kapatmaktadır. Okyanuslarda ve denizlerde ölüme terkedilen, cesetleri kıyılarımıza vuran kardeşlerimizin halini hepimiz biliyoruz.  

Kendilerinin destekleyip ürettiği bu terör ortamından zarar görünce de daha da zalimleşerek bu coğrafyaları işgale bahaneler üretmektedir.

Mazlum coğrafyaların başına tebelleş olmuş bu barbar zihniyetin Afganistanımızda, Irakımızda, Çeçenistanımızda, bosnamızda, Libyamızda, Mısırımızda ve daha bir çok yerde neler yaptığını gayet iyi biliyoruz.

Dünyanın kaderi bu zalimlere bırakılamaz. 

Müslüman kardeşlerimizin can, mal ve ırzları bizim emanetimizdir. 

Bu zalimlere terk edilemez. 

Zalimler bu yaptıklarıyla kendi inanç ve kültürlerinin gereğini yerine getiriyorlar. 

Peki müslümanlar ne yapıyor. 

Bizler ne yapıyoruz?

 Müslüman devletler ne yapıyorlar? 

Olanları seyretmekten, müslümanlar ölümlerden ölüm beğenirken onlar da zalimlerden zalim beğenmektedirler. Her bir müslüman devlet bir zalim egemen gücün yanında bölge politikalarında figüran rollerini yerine getirmektedirler. 

Bu gidişata bir dur demenin vakti geldi de geçiyor bile. Bu ateş bizim topraklarımızın içine düştüğü zaman mı anlayacağız gerçeği. Bu emperyal güçlerin asıl hedefi bütün bölgeyi ateşe vermektir. Kendi menfaatlerinden ve abileri İsrailin güvenliğinden başka birşey düşünmüyorlar. 

Şimdi de Suriyedeki türkmenlerin bulunduğu Bayırbucak mevkii Rus savaş uçaklarıyla bombalanıyor. Hiç bir terör unsurunun bulunmadığı bu bölgenin bombalanması bölgenin kendi menfaatleri doğrultusunda yeniden haritalandırılmak istenmesinin bir sonucudur. O bölgedeki müslüman türk, kürt, arap halkları bizim kardeşlerimizdir. Mazlumun dini dili ve ırkına bakılmaz düsturuyla hareket etmek zorundayız. Biz elbette bu bölgeden ülkemize gelen mülteci kardeşlerimize kucak açmak zorundayız.

Müslüman ülkelerin kardeşlik ve ümmet bilinciyle bir araya gelerek bu zalimlere hep beraber dur demelidir. Dünyanın doğal zenginliklerinin büyük çoğunluğunu barındıran bu coğrafyanın bu zalim devletlerin tasallutundan kurtulmasının yegane yolu budur. 

Unutmayalım ki müminler ancak kardeştirler. Ve Rabbimiz bize, bir ve beraber olmamızı emrediyor. Ayrılırsak güçsüz düşeceğimiz konusunda bizi uyarıyor. 

Buradan Bayırbucaktaki saldırıları ve bütün bölge ülkelerinde yaşanan saldırıları lanetlediğimizi, kardeşlerimize yapılan bu zulümlerin acısını bir kin olarak içimizde besleyip büyüttüğümüzü belirtmek isteriz. 

Bu saldırı ve zulümlerin dünya müslümanlarının ve mazlumlarının uyanışına vesile olmasını diliyoruz. Ve güçlü bir imanla buradan haykırıyoruz: Ey kafirler, yenileceksiniz ve cehenneme sürüleceksiniz. 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum