1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Şehzadebaşı'ndan Beyazıt'a Mısır İçin Yürüyüş Yapıldı
Şehzadebaşı'ndan Beyazıt'a Mısır İçin Yürüyüş Yapıldı

Şehzadebaşı'ndan Beyazıt'a Mısır İçin Yürüyüş Yapıldı

Mısır’daki idam kararlarını protesto etmek için toplanan Müslümanlar Şehzadebaşı Camii’nden Beyazıt Meydanı’na yürüdü.

02 Mayıs 2014 Cuma 16:13A+A-

HAKSÖZ-HABER

Mısır Halkıyla Dayanışma Platformunun çağrısıyla Cuma namazında Şehzadebaşı Camii’nde toplanan Müslümanlar, namazdan sonra kortej halinde sloganlar ve tekbirlerle Beyazıt Meydanı’na kadar yürüdü.

İdamların durdurulmasını talep eden ve Mısır İslami hareketiyle dayanışma çağrılarında bulunan kalabalık “Bin Kere de Assanız Asla Yolumuzdan Dönmeyiz!”, “Sessiz Kalmak Suça Ortak Olmaktır! Zulme Susmadık! Susmayacağız!”, “Orta Afrika’da Fransa İşgaline, Müslüman Katliamına Hayır!”, “Darbeciler Mursi’yi Yargılayamaz!”, “Zorbalık ve Hukuksuzluk Yenilecek! İslami Direniş Kazanacak!”, “Müslüman Zulme Boyun Eğmez!” yazılı pankartlar açtılar.

Tevhid, Mısır, Rabia ve Özgür Suriye bayrağı taşıyan topluluk “Cuntanın İdam Kararları İslami Direnişi Yargılayamaz!”, “İslami Direniş Sisi Cuntasına Boyun Eğmez!”, “10 Dakikada 683 İdam: Sisi’nin Yargısı Dünyanın Utancı!”, “İdam Sehpası Yıldıramaz İhvanı!”, “Beşşar’ın Varil Bombaları, Sisi’nin Yargıçları Var!” yazılı dövizler taşıdı.

Beyazıt Meydanı’nda sona eren yürüyüş, burada yapılan konuşmalarla devam etti. Özgür-Der Genel Başkan Yardımcısı Kenan Alpay, İHH Genel Başkan Yardımcısı Osman Atalay ve Araştırmacı-Yazar Abdurrahman Dilipak, Mısır yargısını eleştirdikleri konuşmalarında idamların iptal edilmesini istediler ve Müslüman kardeşlerimizin gasp edilen haklarının iade edilmesine kadar mücadele/dayanışma çağrısında bulundular. Suriye ve Mısır zindanlarındaki işkencelere de dikkat çeken konuşmacılar; Batılı ve uluslararası kurumların yaşanan darbe, katliam, işkence ve hukuksuzluklara seyirci kalmasını da lanetlediler.

Konuşmaların ardından Grup Yürüyüş, “Özgürlük Türküsü” ve “Vur” adlı marşlarını seslendirdi. Söylenen marşlara eşlik eden topluluk marşların sonunda “Hakkın Yanında Grup Yürüyüş!” sloganı attı.

Eylem boyunca tekbirler getiren göstericiler sık sık şu sloganları attı: “İdam Sehpası Yıldıramaz İhvan’ı!”, “Yaşasın Ümmet Dayanışması!”, “Defol Sisi, Seninleyiz Mursi!”, “Zulüm Biter, Sabır Savaş Zafer!”, “Ya Allah Menna Ğayrek Ya Allah!”, “Seyyid Kutub El Benna Selam Olsun İhvan’a!”, “Katiller Mursi’yi Yargılayamaz!”, “Suriye’ye Mısır’a, Direnişe Bin Selam!”, “Suriye’de Mısır’da Müslümanlar Kıyamda!”, “Katil Esed Katil Sisi!”, “İslami Hareket Engellenemez!”, “Katil Suud Mısır’dan Defol!”, “Katil İran Suriye’den Defol!”, “Katil ABD Ortadoğu’dan Defol!”, “Katil Rusya Suriye’den Defol!”, “Katil Hizbullah Suriye’den Defol!”, “Katil İsrail Filistin’den Defol!”, “Katil İran, Katil Suud!”, “Lebbeyk Lebbeyk Lebbeyk Ya Allah!”, “Üzülme Gevşeme Allah Bizimle!”, “Diktatörler Yenilecek İslami Direniş Kazanacak!”, “Yaşasın Küresel İntifada!”

Foto Galeri İçin Tıklayınız

iqr_0997.jpg

iqr_0963.jpg

422_41.jpg

iqr_1005.jpg

img_6171+.jpg

20140502-sehzadebasi_beyazit_misir_eylem-(3).jpg

20140502-sehzadebasi_beyazit_misir_eylem-(10).jpg

20140502-sehzadebasi_beyazit_misir_eylem-(13).jpg

20140502-sehzadebasi_beyazit_misir_eylem-(21).jpg

iqr_1028.jpg

aa_picture_20140502_2219927_high-jpg20140502161830.jpg

Foto Galeri İçin Tıklayınız

HABERE YORUM KAT

2 Yorum