1. HABERLER

  2. KÜLTÜR SANAT

  3. Şefik Sevim ve Murat Kurt'un Arnavutluk İzlenimleri
Şefik Sevim ve Murat Kurtun Arnavutluk İzlenimleri

Şefik Sevim ve Murat Kurt'un Arnavutluk İzlenimleri

İHH Kurban Organizasyonu kapsamında Arnavutluk'a giden Şefik Sevim ve Murat Kurt izlenimlerini yazdı.

04 Kasım 2012 Pazar 16:23A+A-

İHH 2012 Kurban Organizasyonu kapsamında Arnavutluk'a giden Özgür-Der Batman Şubesi'nden Şefik Sevim ve Haksöz Avrupa Temsilcisi Murat Kurt, izlenimlerini aktardı:

***

Tiran’da Bayram Sabahı

Şefik Sevim

Elçilerin belki de en belirgin vasıflarından birisi de elçilik görevlerinin öncesinden de belli vesilelerle geçici hicreti yaşamalarıdır. Bu geçici hicretler , bir perspektif mektebidir aynı  zamanda. Yerleşik düzenimizin biz olmadan da ne kadar işliyorun test edilmesidir. Gettolaşmanın aşılmasıdır. Dar, mahalli ve bölgesel anlayışların ve gündemlerin ötesinde, telaffuzu bile bizi heyecanlandıran ümmet hassasiyetimizin pratiğimiz üzerinden kendini hissettirmesidir.

Bu duygu ve hassasiyetle Özgür Der genel merkezimizin katkılarıyla İHH Kurban Organizasyonu  çerçevesinde aramızda bürokrat,akademisyen,esnaf ve öğrencilerin de olduğu seçici bir ekiple Balkanları ziyaret etme fırsatımız oldu. Seyahatimiz boyunca seviyeli ve saygın bir çerçevede geçen İslami sorumluluklarımızla ilgili gündemlerin bereketi inanıyorum ki hepimizde iz bırakmıştır. Avrupa’dan katılan Murat Kurt kardeşimizin büyük bir zevkle  çektiği fotoğraf kareleriyle bütünleşen esprileri, kevni ayetlerde yakaladığı teferruatlarla yüzleştirmesi yolculuğumuza ayrı bir renk kattı.

İHH’nın beraber çalıştığı muhatap bölgelerdeki partner kuruluşları seçmedeki hassasiyeti –zorlu bir alan olmasına rağmen- iyi yürütmektedir. Türkiye’den değişik vesilelerle götürülen Müslümanların  muhatap ülkelerdeki Müslüman şahsiyet ve çevrelerle verimli bir sılah- rahimi geliştirebilecek, buralardaki kazanın ve tecrübelerle geri dönüşümü sağlayıcı bir zeminin güçlenmesini vesile kılabilecektir. Ve İHH’nın  bunu bir hukuka dönüştürebilecek ehil ve endişeli insanlardan seçme hassasiyetindeki istikrarlılığını sürekli kılması, yarınlarımız açısından güçlü bir kulvar oluşturacağı muhakkaktır.

Yazının Devamını Okumak ve Fotoğrafları Görmek İçin Tıklayınız...

HABERE YORUM KAT