1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Saraçhane Mısır ve Suriye İçin Ayaktaydı!
Saraçhane Mısır ve Suriye İçin Ayaktaydı!

Saraçhane Mısır ve Suriye İçin Ayaktaydı!

Mısır’daki katliamlara karşı etkinliğin devam ettiği Saraçhane’de Suriye'de kimyasal katliamda ölenler için gıyabi cenaze namazı kılındı.

22 Ağustos 2013 Perşembe 11:34A+A-

Mısır'da darbe karşıtlarına yönelik katliam, Fatih'teki Saraçhane Parkı'nda protesto edildi.

İnsan ve Medeniyet Hareketi çatısı altındaki Genç Hareket oluşumu önderliğinde, çeşitli İslami kuruluşlarının desteğiyle örgütlenen kişiler, Mısır'daki katliama dikkat çekmek için dün gece de Saraçhane Parkı'ndaydı.

Eylemde konuşma yapan AK Parti İstanbul Milletvekili Harun Karaca, Mısır'daki katliamı kınayarak, katliam karşısında dünya sussa dahi kendilerinin susmayacağını söyledi.

Her zaman doğrunun ve haklının yanında olduklarını ve olacaklarını vurgulayan Karaca, "Dün tarihte nasıl ki bir kırlangıç, gagasıyla Hz. İbrahim'in yangına su taşımış ve tarafını belirlemişse, biz de bu asrın modern Nemrutları karşısında olduğumuzu belirtmek için Saraçhane Parkı'ndayız. Dün, Firavunların karşısında Musa'nın yanında yer aldıysak, bugün de mazlumların yanında olduğumuz için buradayız. Şehit Esma ve tüm şehitlerimiz için Saraçhane meydanındayız. Dünyanın vicdanını harekete geçirmek için buradayız" diye konuştu.

Karaca, konuşmasının ardından, İhvan liderlerinden Muhammed el-Bilteci'nin Rabiatul Adeviyye Meydanı'nda vurularak öldürülen kızı Esma'ya yazdığı veda mektubunu okudu. Bu sırada, parkta bulunan bazı kişiler gözyaşlarını tutamadı.

seyh-usame-rifai.jpg

"Zulümler uyanışa sebep oldu"

Şam Alimleri Derneği Başkanı Şeyh Usame Rufai de Mısır'da ve Şam'da yaşanan katliamları kınadı.

Müslümanların bir asırdan bu yana izzetlerini kaybettiklerini savunan Rufai, şunları kaydetti:

"Müslümanların üstünde tarih boyunca zulüm vardı. Osmanlı'nın yıkılmasından sonra, zulümler giderek arttı. Zulümler uyanışa sebep oldu. Çok şükür son yıllarda bir uyanış başladı. Direniş her yerde başladı. Filistin, Libya, Mısır, Yemen, Şam, Gazze ve birçok beldede direniş devam ediyor. Ey Müslümanlar, Mısır ve Şam'dan aldığımız bu zulüm haberlerine şaşırmamak lazım. Bu, La İlahe İllallah'ın bir karşılığıdır, bunlar bir bedeldir. Sabredelim sonunda zafer Müslümanların olacak."

Suriye'nin başkenti Şam'da 2 binden fazla kişinin kimyasal silah kullanılması sonucu öldüğünü anlatan Rufai, "Kafirler İslam'a karşı birlik oldu. Rusya, Çin ve ABD bilsin ki; Müslümanlar, Allah'tan umutlarını kesmeyerek mücadelelerine devam edecek. Allah'ın zaferinden umut kesmeyeceğiz. Hendek savaşında bütün müşrik kabilelerle ve Yahudilerle birleşerek Medine'yi kuşattılar. Amaçları İslamı bitirmekti. Müslümanlar bu savaşta çok sarsıldı. Ancak Allah Müslümanlara yardım etti ve düşman hiçbir şey elde etmeden gitti" şeklinde konuştu.

Şam, Filistin ve Mısır'da dökülen kanların boşuna olmadığını ifade eden Rufai, bunun karşılığını Allah'ın vereceğini belirterek, meydandakilerden mazlumlar için dua etmesini istedi.

Kimyasal silah saldırısında ölenler için gıyabi cenaze namazı

Gruptakiler, Esma el-Bilteci, Halit el-Benna, Habibe Abdulaziz, Ammar el-Bedii'nin isimlerinin tek tek okunması üzerine, "Rabia işareti" yaparak hep bir ağızdan "burada" diye bağırdı.

Eyleme katılanlar, yatsı namazını parka serilen hasırlar üzerinde kıldıktan sonra, vitir namazının son rekatında Kunut duasını okudu ve Şam'da kimyasal silah saldırısında ölenler için gıyabi cenaze namazı kıldı. Cenaze namazını, El Cezire televizyonu canlı yayınladı.

Grup Genç'in konser verdiği eylemde, Dursun Ali Erzincanlı da şiir okudu.

Etkinlik Ömer Döngeloğlu'nun duasıyla son buldu.

Saraçhane Parkı'ndaki etkinlik bugün de devam edecek.

harun-karaca.jpg

21-08-2013_sarachane-adeviyye-nobeti01.jpg

21-08-2013_sarachane-adeviyye-nobeti02.jpg

21-08-2013_sarachane-adeviyye-nobeti03.jpg

grup-genc.jpg

21-08-2013_sarachane-adeviyye-nobeti05_dursun-ali-erzincanli.jpg

21-08-2013_sarachane-adeviyye-nobeti04.jpg

HABERE YORUM KAT