1. HABERLER

  2. KÜLTÜR SANAT

  3. Özgür Üniversiteli Suriye Özel Sayısı Çıktı
Özgür Üniversiteli Suriye Özel Sayısı Çıktı

Özgür Üniversiteli Suriye Özel Sayısı Çıktı

Özgür-Der Üniversite Gençliği’nce çıkarılan Özgür Üniversiteli Dergisi, birkaç aylık aradan sonra Suriye Özel Sayısı’yla okurunun karşısına çıktı.

04 Haziran 2013 Salı 11:10A+A-

HAKSÖZ-HABER

Özgür Üniversiteli Dergisi, "Yeni Bir Solukla" birkaç aylık aradan sonra yeni tasarımı ve boyutuyla raflardaki yerini alıyor. Kapağına özel sayı olması sebebiyle Suriye’yi taşıyan dergi, çeşitli kurumlardan genç kardeşlerimizin cevaplarının yer aldığı soruşturmayla İslami gençliğin Suriye İntifadasına olan bakışını yansıtmayı amaçlıyor.

Harun Çetinkaya, kaleme aldığı “Der’a’dan Kusayr’a: Suriye Halkı Direnmeye Devam Ediyor” başlıklı gündem yazısında Suriye sorununa değinirken bunun yanında çözüm sürecini de değerlendiriyor. Hakan Kılıç da “Filizlenen Barış Umudu” adlı yazısıyla çözüm süreci üzerine değerlendirmelerini aktarıyor. Mehmet Garip Tanyıldızı ve Hüseyin Asaf Yıldırım, Musa Üzer ve Fikret Salık ile yaptıkları röportajlarda Suriye konusunu sorgularken Türkiye ve Ortadoğu algısını irdeliyorlar.

Sedat Taşdemir’in kronolojik bir yazı olarak “Dünden Bugüne Suriye Direnişi ve Direnişin Özgürleştirdikleri” konusunu işlediği dergide Ercan Bozkurt tecrübeleri üzerinden “Suriye Direnişinin Anatomisi” yazısını okurlara sunuyor.

İlyas Çetinkaya, Özgür Üniversiteli Buluşmaları dahilinde ziyaret edilen kurumları tanıtan ve bölgede güncel sorunlara dair bakış açılarını yansıtan “Diyarbakır’dan Barış Arayışlarına Tam Destek” isimli yazısıyla önemli soru işaretlerine cevap olmaya çalışıyor. Ayrıca Recep Şeker de “Dev Bir Buluşmaydı Bizimkisi” başlıklı yazısında Özgür Üniversiteli Buluşmaları’nı değerlendiriyor.

Dergide Ali Ekber Konuk Mete Çubukçu’nun Ortadoğu’da meydana gelen gelişmeleri konu aldığı “Yıkılsın Bu Düzen!” adlı kitabı, İzzet Eroğlu da Grup Yürüyüş’ün Ortadoğu intifadasına ithaf ettiği son albümü “Hurriyya”yı ve Grup Yürüyüş’ü tanıtıyor.

Dergide Mustafa Halil Aydın’ın “bilirim”, Rıdvan Turhan’ın “Ey Gece” ve Erçin Kutlu’nun “Üşüyor İmanım” şiirleri yer alırken Necmiye Say da “Adsız Yerlerden Geldim” başlıklı hikayesiyle dergide yer alıyor.

İletişim:

www.ozguruniversiteli.net / [email protected]

ozgur_universiteli_22_sayi.jpg

HABERE YORUM KAT

3 Yorum