1. HABERLER

  2. KÜLTÜR SANAT

  3. Özgür Üniversiteli Dergisinin Yeni Sayısı Çıktı!
Özgür Üniversiteli Dergisinin Yeni Sayısı Çıktı!

Özgür Üniversiteli Dergisinin Yeni Sayısı Çıktı!

Üniversiteli öğrencilerin aylık olarak çıkardıkları Özgür Üniversiteli Dergisi, son sayısında şehit Metin YÜKSEL’i kapağa taşıdı.

20 Şubat 2013 Çarşamba 14:46A+A-

Özgür-Der Üniversite Gençliği’nce çıkarılan Özgür Üniversiteli Dergisi, yeni sayısıyla okurunun karşısına çıktı.

Dergi, kapağa bu kez Şehit Metin Yükseli taşıdı. Şehit Metin YÜKSEL’in hayatını ve mücadelesini “Mücadeleyle dolu kısa bir ömür: Şehit Metin YÜKSEL” adlı yazısıyla Suat YILDIZ tanıtmakta. Ömer Faruk SEVİM, Metin Önal MENGÜŞOĞLU ile “Düşünmek Farzdır” kitabı üzerine söyleşi yapmış. Sedat KAYA “İnananlardan iman edenlere selam olsun!” adlı yazısıyla inanca vurgu yaparken, Halis KILIÇ “Akıl-vahiy ilişkisi” adlı yazısıyla aklın vahye tabi olması gerektiğine vurgu yapıyor.

SURİYE DİRENİŞİNE SELAM OLSUN!

Dergide gündeme taşınan bir diğer konu da Suriye davası... Harun ÇETİNKAYA “Suriye direnişinin bize yansıyan tarafı” adlı yazıyı kaleme alırken, Muhlis KILIÇ Suriye’de Esed zulmüne karşı aylardır mücadele veren direniş guruplarını tanıtmakta. “Diktaların sonu” adlı şiiriyle Alpaslan AKDAĞ dergiye katkıda bulunurken, “Ben Suriye’yim” adlı bir başka şiirle Bilal ÖZCAN Suriye hassasiyetimizi pekiştirmiş.

İŞGAL ALTINDA BİR BELDE: MALİ

Mali’de Fransa’nın öncülüğünde gerçekleştirilen emperyalist saldırı derginin gündeme taşıdığı konulardan bir diğeri...  Furkan AKDENİZ “Mali İslami Direnişi ve Fransa’nın Müdahalesi” adlı makaleyi kaleme alırken, İbrahim ERPİN “İşgal Edilen Bir Belde: Mali” adlı yazısıyla işgal sürecini anlatmakta.

ROBOSKİ’Yİ UNUTURSAK KALBİMİZ KURUSUN!

Roboski katliamı bu ülkede yaşanan onlarca olaya ayna tutacak nitelikte bir olaydır. Bu hadiseyi gündemimizde tutma ve unutmayacağımızı bir kere daha hatırlatma babında Sedat TAŞDEMİR’in kaleme aldığı “Bir Gecede Bir Mezarlık; Roboski” yazısıyla yer verilmiş.

Dergide yer alan diğer yazılar:

Çetin ALDEMİR, “Müslüman Gençler ve Üniversiteler”; Ahmet DEMİR, “Evlilikte Zaruri İhtiyaçlar (!) Listesi”; Rabia Serpil ALU, “Kapitalizmin Kulları”; Abdulkadir BAKIMLI, “Sessiz Çığlıklar”; Hüseyin Asaf YILDIRIM, “1984 Distopyası ve 2013 Dünyası”; Cundullah AVCI, “İslam’a Göre Dil Felsefesi”; Mehmet Şerin FİLİZ, “Medeniyet Anku Metingeri”; Ali Ekber KONUK, “Şeyh Said İslami Direnişi”.

ozgur_universiteli_20-21.jpg

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum