1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Özgür-Der Diyarbakır Şubesinin Yeni Binası Açıldı
Özgür-Der Diyarbakır Şubesinin Yeni Binası Açıldı

Özgür-Der Diyarbakır Şubesinin Yeni Binası Açıldı

Özgür Düşünce ve Eğitim Hakları Derneği Diyarbakır Şubesi’nin yeni binasının açılışı gerçekleştirildi.

19 Ekim 2019 Cumartesi 16:18A+A-

HAKSÖZ-HABER

Özgür Düşünce ve Eğitim Hakları Derneği Diyarbakır Şubesi ile Bilgi ve Erdem Vakfı’nın ortaklaşa kullanacağını yeni binanın açılışı geniş bir katılım ile yapılan programla gerçekleştirildi.

Bünyesinde dernek ve vakfın yönetim birimleri, konferans salonu, mescit, misafirhane, Radyo Selam stüdyosu ve çok amaçlı salonlar barındıran binanın açılışı Kuran’ı Kerim tilaveti ile başladı.

Bilgi ve Erdem Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Yavuz Karaoğlu “mekan imkandır” sözünü hatırlatarak başladığı selamlama konuşmasında mekanların bereketini artıran mefhumun istişare olduğunu ifade etti.

“Özellikle kadın ve çocuklarımız buradan tam anlamıyla istifade ettiği zaman burası amacına ulaşır ve bir mektep olur inşallah.” diyen Karaoğlu, yeni binanın bir Darul Erkam, Hılful Fudul, Mektebi Suffa olma amacıyla kurulduğunu anlattı.

Küresel sömürü ve soykırımın hiç olmadığı kadar yüksek olduğuna değinen Karaoğlu bu durumun yıkıcı tesirlerinin her yerde göründüğünü belirtti.

Özgür-Der Diyarbakır Şube Başkanı Süleyman Nazlıcan mekanların kendilerine atfedilen anlam üzerinden iş gördüğünü vurgulayarak İslam toplumunda mekanların yerinin ayrı olduğunu ifade etti.

İlim, edebiyat, tarih, siyaset ve ontoloji gibi pek çok alanın geçmişte Müslümanların mekanlarında inşa edildiğini hatırlatan Nazlıcan yeni binanın hayırlı ameller icra etmek için bir mekan olması için temennide bulundu.

Bilgi ve Erdem Vakfı Başkanı Sezgin Narin yeni binanın hayırlı çalışmalara vesile olmasını temenni ederek modernizmin seküler kuşatmasına karşı Müslümanların kimlikleriyle mücadele etmeye devam edeceğini ifade etti.

Araştırmacı Yazar Abdulhakim Beyazyüz insanların günümüzde sahipsiz kaldığını ancak insanlığın umudunun Müslümanlarda olduğunu söyledi.

“İnşallah müslümanlar binalardan başlayarak mahallerini, şehirlerini inşa ederek rahmet olma sorumluluklarını yerine getirip insanlık için umut olma hedefine varırlar.” diyen Beyazyüz yeni binanın hayırlı üretimlere vesile olmasını temenni etti.

Haksöz Dergisi Yazarı Hamza Türkmen yeni binanın tevhid, ıslah mücadelesi için bir araç olmasını umduğunu ifade ederek bu hayra vesile olanlar için duada bulundu.

Araştırmacı Yazar Şefik Sevim yapılan güzelliklerin özellikle Diyarbakır’da olanların çevreye dalga dalga yayılabileceğini ifade etti.

Mücadelelerde, çabalarda, insan unsurunun merkezde olduğu işlerde has safhada sabır gösterilmesi gerektiğine dikkati çeken Sevim Diyarbakır’ın merkezi bir şehir olduğunu ve bunun buradaki Müslümanların sorumluluğunu artırdığını kaydetti.

Özgür-Der Genel Başkanı Rıdvan Kaya selamlama konuşmasında yeni binanın Müslümanlar açısından onur verici olduğunu ifade etti.

Mekanların tek başına yeterli olmamakla beraber pratikte anlam ifade ettiğini söyleyen Kaya, müslümanların bir kısmının bulundukları mekanlarda çalışma konusunda zorlukları yaşadığını.

Müslümanların kurduğu binaların çaba ve kardeşliğin bir yansıması olduğunu kaydeden Kaya, vakit, kimlik ve birliktelikler konusunda sorunların olduğunu, bu noktada daha fazla sorumluluk alınması gerektiğini söyledi.

Program kesilen kurbanın ardından son buldu. Öte yandan açılış programı kapsamında akşam saatlerinde Grup Yürüyüş’ün bir dinleti programı olacak.

diyarbakir-20191019-01.jpg

diyarbakir-20191019-02.jpg

diyarbakir-20191019-03.jpg

diyarbakir-20191019-04.jpg

diyarbakir-20191019-05.jpg

diyarbakir-20191019-06.jpg

diyarbakir-20191019-07.jpg

diyarbakir-20191019-08.jpg

diyarbakir-20191019-09.jpg

diyarbakir-20191019-10.jpg

HABERE YORUM KAT

25 Yorum