1. YAZARLAR

  2. Ahmet Örs

  3. Yaşasın Küresel İntifada!

Yaşasın Küresel İntifada!

Şubat 2009A+A-

I

Son günlerde burada bir hareketlilik var. Şuradaki dernekte toplanıyorlar galiba. Bir haftadır gidiş gelişler sıklaştı. Haftada birkaç defa geliyorlardı şimdi daha sık geliyorlar, daha kalabalıklar. Epeyce kadın ve çocuk da var. Pankartlar, dövizler, ses cihazları... Donanımları yerinde. Sanırım protesto yapıyorlar. Televizyondan da seyrediyorum ya pek bir faydası olacağını sanmıyorum. Gidip gelirler bir süre.

II

Televizyona bakılırsa durumlar kötü. İsrail her gün çoluk çocuk demeden insanları öldürüyor. Geçen akşam yemek yerken haberlere bakıyordum. Kanlar içindeki çocukları görünce lavaboya zor yetiştim. Çok kötüydü. Bir yandan da ateşkesi bozan Hamas’a kızıyorum. Ne güzel İsrail’e saldırmadan yaşasalardı o çocuklar ölmeyecekti.

III

Bugün bir delikanlı bana selam verdi. Yine protestoları varmış. Beni de davet etti. Bunlardan bir şey çıkmaz dedim. Bana uzun uzun bir şeyler anlattı. Doğrusu hoşuma gitti. Yöneticileri harekete geçirmekten filan bahsetti. Ben, Hamas da rahat durmuyor deyince onu da yarın konuşuruz diyerek aceleyle çıktı. Aslında ben de bir şeyler yapmak istiyorum ya, bilemiyorum nasıl yapmalı?

IV

Dünkü delikanlı yanıma uğradı. Namazdan yeni gelmiştim. Hamas’ın Filistin’in özgürlüğü ve Müslümanların şerefi için savaştığını söyledi. İsrail’in nasıl kurulduğundan bahsetti. İşin esası ben o kadarını bilmiyordum. Adamlar dışarıdan gelip katliamlar yaparak devlet kurmuşlar. Tam korsanlık yani! Bize de anlatan olmadı ki. Haberlerde de durum kötü. Ölü sayısı her gün artıyor. Harekete geçen yok.

V

Akşam yerel televizyonda benimle konuşan delikanlıyı gördüm. Gazze direnişinin bütün dünya için umut olduğundan bahsediyordu. Anlayamadım doğrusu. Küçücük yer işte Gazze, geçen televizyonda uzun uzun anlattılar. Nasıl dünya için umut olacak. Amerika kâfiri ile nasıl baş edecek ki? Allah’ım sen onlara yardım et! Delikanlıyı yarın görürsem biraz para vereyim, onlar ulaştırırlar herhalde. Uğraşıp duruyorlar Allah razı olsun.

VI

Delikanlı sorularımı cevapladı, daha iyi anladım neler olduğunu. Doğru ya İsrail yenildiği zaman Amerika da yenilecek. Onu destekleyen o, şeytanın büyüğü! Venezuella’nın sosyalist adamı bile bunu anladı demek ki, İsrail’in elçisini kovalamış. Helal olsun! Bizimkiler niye aynısını yapmaz, neden korkuyorlar, aklım almıyor! Bu gençler gibi yapmak gerek herhalde. Yoksa kimsenin kılı kıpırdamayacak!

VII

Bugün buradaki kalabalık her zamankinden çok. Galiba yürüyüş olacak. Esnaf arkadaşlar merakla onlara bakıyor. Artık durmak bana yakışmaz. Dükkânı kapatıp ben de onlara katılmalıyım. Sesimizi yükseltmezsek katliamlar sürecek, biz kazanamayacağız. Bana uğrayan delikanlıya sesleniyorum. Yürüyen kalabalığın arasındayım. Elimde bir döviz, gözlerimde bir öfke, işaret parmağım havada, dilimde Gazze’ye ulaşan bir slogan: Yaşasın Küresel İntifada! 

BU SAYIDAKİ DİĞER YAZILAR