1. YAZARLAR

  2. Sezai Arıcıoğlu

  3. Sapanca MGV'de 'Fetih Gecesi’

Sezai Arıcıoğlu

Yazarın Tüm Yazıları >

Sapanca MGV'de 'Fetih Gecesi’

Şubat 1996A+A-

31 Aralık 1995 Pazar gecesi Sapanca Halk Eğitim Merkezi salonunda MGV tarafından 'Fetih Gecesi' tertip edildi. Kur'an-ı Kerim ile başlayan gecede Fetih Suresi ve meali okundu. Ardından Adapazarı Akabe Vakfı marş ekibinin okumuş olduğu ezgiler geceye ayrı bir renk kattı. Gecenin konuşmacısı Hak Söz dergisinden Hamza Türkmen idi. H. Türkmen özetle şunları söyledi: "Fetihten bahsedebilmek için önce, kaybedilmiş, yani fethedilecek bir yerin veya bir nesnenin olması gerekir. Fetihten bahsediyorsak, demek ki kaybedilmiş bir şeyler var. Mekke'nin fethi, sadece tarihsel bir olay değildir. O, toplumsal değişimin örnek alınacak bir sonucudur da. Mekke'nin fethi, vahyin başlangıcı ile birlikte Hz, Peygamber ve arkadaşlarının gelen vahyi yaşamaları sonucu, safha safha oluşmuştur. Bugün fethi anlamak için en başta fethedenlerin en güzel bir şekilde terbiye edildiği Kur'an'ı anlamak gerekir. Eğer bir ümmetin akaid kitaplarına, Kur'an'a aykırı hatta O'na karşı geliştirilmiş 'zalim sultana itaat, fasık imamın arkasında namaz kılma' vb. gibi ibareler girmiş ise yapılacak çok iş var demektir. Ve acilen Kur'an'a dönmek gereklidir".

Yaklaşık üç saat süren program, izleyiciler tarafından yoğun ilgiyle karşılandı. Bu gecenin ardından İlçede H.Türkmen ve Sapanca MGV teşkilatı hakkında bir takım söylentiler çıkarıldı. Söylentilerin çok ileri bir noktaya varması sonucu, MGV Başkanı İ. Memigüven, söylentileri çıkaranları ilçenin ileri gelen İslami şahsiyetlerinin de bulunduğu bir oturuma davet etti. H.Türkmen'in konuşması banttan tekrar dinlenirken iddia sahipleri ve bazı kişiler konuşmayı dinlemeden kalkıp gitmeyi tercih ettiler.

İslami ilke ve prensiplerle uyuşmayan iddiaların sahiplerine "Allah'tan başka hakem mi arayayım? O size kitabı açık açık indirdi..." ayetini hatırlatan MGV Başkanı ve arkadaşlarını tebrik ediyoruz.

Sapanca

BU SAYIDAKİ DİĞER YAZILAR