1. YAZARLAR

  2. Haksöz

  3. Müslüman Siyasi Tutsaklar Metris'te Direndiler ve Geldiler

Müslüman Siyasi Tutsaklar Metris'te Direndiler ve Geldiler

Ekim 1996A+A-

Aylardır yaşadıkları sevk zulmünün ardından 22 Müslüman siyasi tutsak nihayet İstanbul'da. Bursa E Tipi Cezaevi'nde yaklaşık bir ay süren direnişleri sonucunda müslüman siyasi tutsakların talepleri kabul edildi ve 18 Eylül tarihinde Metris Cezaevi'ne nakilleri gerçekleştirildi. Böylece tutsak ailelerinin ve duyarlı Müslüman kamuoyunun endişeli bekleyişi sona erdi.

Tamamı İstanbul DGM'de yargılanan müslüman tutsakların yargılandıkları ilde tutulmaları şeklindeki haklı talepleri, laik medyanın baskı ve karalamalarından çekinen Adalet Bakanlığı'nca uzun bir süredir görmezden gelinmişti. Hatta Bursa ve Gebze Cezaevi'ne sevk örneklerinde görüldüğü gibi mağduriyeti arttırıcı uygulamalar da yaşanmıştı. Bakanlığın çelişik ve sürekli erteleyici yaklaşımının sorunu çözmekten uzak bulunduğu gerçeğinin ortaya çıkmasıyla birlikte, müslüman tutsaklar, Bursa Cezaevi'nde bulundukları koğuşta barikat kurarak sayım vermeme eylemine geçmişler ve ne pahasına olursa olsun haklı talepleri kabul edilmedikçe eyleme son vermeme karan almışlardı. Bunun üzerine Metris'e nakil olayı gerçekleşti.

Müslüman tutsaklar bu tavırlarıyla, dört duvar arasında çepeçevre kuşatılmış da olunsa, ilkeli ve kararlı davrananların düzen güçlerine geri adım attırmaya muktedir olduklarını bir kez daha gösterdiler. Bir kez daha müslüman kamuoyuna tek çıkar yolun direnmek olduğunu ispatladılar. Rahat etmek için, aileleriyle daha fazla görüşmek için değil, mücadelenin sıcaklığını daha yoğun bir biçimde yaşamak için İstanbul'a geldiklerini bildiğimiz kardeşlerimize hoş geldiniz diyor, kararlı tavırlarından dolayı kendilerini tebrik ediyoruz.

BU SAYIDAKİ DİĞER YAZILAR