1. YAZARLAR

  2. Haksöz

  3. Çağrı Grubu'nun Başkan Adayı: Necati Ceylan

Çağrı Grubu'nun Başkan Adayı: Necati Ceylan

Ekim 1996A+A-

19 Ekim'de yapılacak İstanbul Baro seçimleri öncekilere oranla daha bir heyecanlı geçeceğe benziyor. Şu anda Baro başkanlığını yürüten Turgut Kazan yeniden aday olmadı. Bu durumda favori aday gözükmüyor. Seçimlerin çekişmeli geçeceği tahmin ediliyor.

Önceki seçimlerde Turgut Kazan'ın ismi etrafında buluşan Çağdaş Avukatlar Grubu bu kez iki ayrı ekiple baro seçimlerine katılıyor. Turgut Kazan'ın da desteklediği Engin Ünsal'ın temsil ettiği grup, laik Kemalist kimliğiyle öne çıkarken, Yücel Sayman'ın adaylığım destekleyen diğer grup da sol eğilim daha ağır basıyor. Çağrı Grubu'nun bu seçimlerde adayı ise Necati Ceylan. Bilindiği gibi Çağrı Grubu homojen bir kimlik etrafında toplanmış bir ekip değil. Müslüman avukatlar yanında mevcut baro yönetiminin bağnaz laik, Kemalist tulumundan rahatsızlık duyan sağcı, muhafazakar kesimler de Çağrı grubu adı altında temsil edilmekteler. Bununla birlikte İslami kimlikli dernek ve vakıflar etrafında faaliyet gösteren müslüman avukatlar Çağrı grubunun ana eksenini oluşturuyorlar. Çağrı grubunun başkan adayı Necati Ceylan'ın aynı zamanda Hukukçular Derneği'nin başkanlığını yürütmesi bu durumun bir göstergesi.

Çağrı Grubu'nun bu seçimlerde aday tespitinde bulunurken, önceki seçimlerde olduğu gibi kuşatıcılık, geniş kitleden destek alma ve benzeri anlamsız gerekçelerle İslami kimliği şaibeli, sağcı, liberal eğilimli isimlere prim verme tavrı göstermemesi ve İslam'ı ve müslümanları savunma noktasında her zaman açık bir tavır sergilemiş, İslami kimliği belirgin bir adayla temsil edilmesi olumlu bir gelişme. Avukat Necati Ceylan, müslüman kamuoyunda tanınmış ve güvenilir bir isim. Seçimleri kazanma ihtimali belki yok denecek kadar az olabilir ama bu çok önemli değil. Önemli olan laik Kemalist dikta düzenin militanlığını üstlenen baro geleneğine karşı müslüman avukatların sağcı, muhafazakar şemsiyeler altında bir sığıntı olarak yer almaktan kurtulması ve bağımsız kimlikleriyle İslami mücadele çizgisini temsil edebilmeleridir. Bu açıdan Av. Necati Ceylan'ın Baro başkanlığına adaylığını tebrik ediyor, başarılar diliyoruz.

BU SAYIDAKİ DİĞER YAZILAR