1. YAZARLAR

  2. Haksöz

  3. Mahkemeler

Mahkemeler

Mart 1996A+A-

Mehmet Yaşasın ve arkadaşlarına yine tahliye yok

29 Ocak Pazartesi günü Diyarbakır 4 No'lu DGM'de devam edilen dava, bazı evrakların Ankara'dan gelmemesi dolayısıyla yine ertelendi. Mahkeme heyeti, sanık avukatlarının tahliye taleplerini yine reddederek tüm sanıkların tutukluluğunun devamına karar verdi. Emniyet Genel Müdürlüğü'ne yazılan yazı cevabının beklenilmesi ve sair eksiklerin tamamlanması için mahkeme, 18 Mart 1996 Pazartesi gününe bırakıldı.

Mehmet Pamak yine yargı önünde

İstanbul 4 No'lu DGM'de Mehmet Pamak hakkında açılan davada beraat kararı verilmesine rağmen Yargıtay bu kararı bozarak, davanın yeniden görülmesi için DGM'ye geri göndermişti. 14 Şubat 1996 günü yeniden görülen ilk duruşmaya Mehmet Pamak katılamadı. Mahkeme heyeti, yargılamayı 27 Mart 1996 Çarşamba günü saat 15.00'de görülmek üzere erteledi.

Rıdvan Kaya ile ilgili dava

5 Şubat Pazartesi günü devam edilen duruşmada yazarımız Rıdvan Kaya'nın savunması gerçekleştirildi. Davada yargılanmakta olan diğer müslümanlar Zübeyir Gümüş ve M. Ali Bilici'nin avukatları savunmalarını hazırlayamadıklarını belirterek kendilerine mehil verilmesini talep ettiler.

Adı yolsuzluk skandalına karışan, İstanbul 4 No'lu DGM üyelerinden Uğur Çorumluoğlu bu duruşmaya katılmadı. Yedek üyenin katıldığı duruşmada mahkeme, savunmaların tamamlanması için bir sonraki duruşmayı 13 Mayıs 1996 günü, saat 14.00'de görülmek üzere erteledi

Tahir Gül ve Muhammet Şerbetçinin tutukluluğu devam ediyor

16 Şubat Cuma günü yapılan duruşmada sanık avukatları savunmalarını tamamladılar, Bu davada halen tutuklu bulunan Tahir Gül ve Muhammet Şerbetçi'nin tahliye talepleri yine reddedildi, önümüzdeki celselerde karar verilmesi beklenilen bu dava ile ilgili duruşma, 12 Nisan Cuma günü saat 14.00'e bırakıldı.

Düzce Hizbullah davasında Savcı idam talep etti

14 Şubat 1996'da Ankara DGM'de devam edilen davada Cumhuriyet Savcısı esas hakkındaki mütalaasını verdi. Sanık Hasan Avşar, Cengiz Çelik ve Güngör Gök için idam talebinde bulunan savcı, diğer sanıklardan sekizi için hayali örgüt üyeliğinden dolayı 15 yıl mahkumiyet talebinde bulundu. Bir sanık için de örgüte yardım ve yataklık suçlamasından dolayı 4,5 yıl hapis cezası talebinde bulundu. Savunmaların yapılması için duruşma 14 Mart 1996'ya bırakıldı.

BU SAYIDAKİ DİĞER YAZILAR