1. YAZARLAR

  2. Zehra Ç. Türkmen

  3. Kurşun İşlemez Umutlara

Zehra Ç. Türkmen

Yazarın Tüm Yazıları >

Kurşun İşlemez Umutlara

Mart 2001A+A-

Sen Arkadaş;

Dağ gibi olmalı yüreğin. Seninle yeşermeli çöller. Bitmemeli kavgan ve bir de sevdan. Devrimci tavrınla, tavizsiz kavganla anlatmalısın kim olduğunu. Seni duymayı, görmeyi, tanımayı öğretmelisin herkese. Aşkınla koparıp zincirleri, kurşun bakışlarınla vurmalısın geceyi. Bedir'in ışıltısını andırmalı gözlerin. Aydınlık olmalı gözün, gönlün, yüreğin. Ve Ammarca olmalı direnişin.

Sen Arkadaş;

İyi bilmelisin durduğun yeri, duruşunu. Neyin yanında, neyin karşısında olduğunu. Ve artık aşkı, kavgayı yaşamak için dağlara gitmemelisin. Sen aşkı ve kavgayı tam orta yerde bilmelisin. Sen ki; insanlar bir zulme uğradığı zaman karşı durmalısın. Haksızlık önünde eğilmeyip, hakkınla beraber şerefini ve haysiyetini de kaybetmemelisin.

Sen Arkadaş;

Bakışlarında kartal yatan. Öfken sevdandandır biliyorum. Öfken kavga kaçkınlarına, dava kaçkınlarınadır. Azdık diye üzülmüştün meydanlarda. Ama unutma ki, bazen ateşi alevlendirmek için küçük bir odun parçası yeterlidir. Ya da koca bir gemiyi batırmak için ufacık bir delik. Ve her zaman büyük sonuçlar için küçük başlangıçlara ihtiyaç vardır.

Üzülmemelisin bu yüzden. Evet gidenler oldu. Aramızdan kayıp, sıyrılıp gidenler, bitenler... Bizi değil kendini terk edenler. Ama az azıkla çoğalarak gelenler de oldu. Bir daneyi bin başağa çevirenler. Gemiyi batıranlar, ateşi alevlendirenler

Unutmamalısın arkadaş; Denenerek, düşerek, kalkarak ama Allah'ın ipine sımsıkı sarılarak büyüteceğiz yarınlarımızı. Ve dua ile gütmeliyiz, gütmelisin davamızı.

"Ya Rab, Rahmetinle dinlendir kavrulan yüreklerimizi".

"Ya Rab, bizi imtihanına karşı gücünü kaybedenlerden, cesaretini yitirenlerden eyleme".

Ve sen,

Dua ve ümit yüklü bulutlar takmalısın çocukların uçurtmalarına ve öylece salıvermelisin mavinin derinliklerine. Umutları devşirmelisin. Ve yollarımızı aydınlatmalısın gözlerinde ki inanç feneriyle.

Ve sen Arkadaş,

Var mısın, var mısın?

Sıcak çeperinden kavrayıp güneşi getirip koyalım sevdamızın başucuna. Meşale tutalım ve Yusuf'u koyalım yüreklerde ki zindanlara. Ve yarınlar getirelim yüzünde ayet taşıyan, sapanının ucunda taş tutan, Ebabil kanatlı, İntifada kokulu çocuklara.

Ve sen Arkadaş, Hazır mısın şafağa. Unutma kurşun işlemez umutlara. Kurşun kar etmez yarınlara ve birde sevdaya.

BU SAYIDAKİ DİĞER YAZILAR