1. YAZARLAR

  2. M. Garip Tanyıldızı

  3. Dünyaya Bir Daha Dokunmak İçin “Ben Hazırım Reis”

M. Garip Tanyıldızı

Yazarın Tüm Yazıları >

Dünyaya Bir Daha Dokunmak İçin “Ben Hazırım Reis”

Mayıs 2011A+A-


“Savaşa düşmedik, söndü heyecan
Bir azık gibi terkimizde de taşımadık
Hani yadigâr ağıtlar bırakacaktık geceye
Bu vehn libası kim biçti bize reis”

Bünyamin Doğruer, yeryüzünün bütün zalimlerine karşı, yeryüzünün bütün mazlumlarından yana kaleme aldığı birbirinden güzel şiirlerini sevenleri için “Ben Hazırım Reis” albümünde seslendirdi. Adım Prodüksiyon tarafından yayınlanan, Adnan Aydın, Ziya Uğur, Adem Tuzcu ve Grup Yürüyüş müziklerinin kullanıldığı albümde 10 eser yer alıyor.

Albüm şehadet şerbetini içmeyi arzulayan bir oğulun annesine mektubu ile başlıyor. Şair Doğruer, tok sesi ve hitabetiyle yüreğimize dokunuyor. Daha sonra “çağdaş bir felaket” olarak adlandırdığı Kemalizm’in, İstiklal Mahkemelerinden 28 Şubat'a ortaya koyduğu baskı ve zulümleri dile getirerek “Biz olmasak cellâtlar aç kalırdı” diyor. Cebren ve hile ile “yeni bir amentü”ye maruz kalan “çocuklar”ı “bir güzel dünya” için isyana çağırıyor:

“Bu yürek zulüm kabul etmez deyip
Yürüyelim çocuklar
Dünyaya bir daha dokunmak için”

“Gözlerin” adlı şiirinde “Nerede bir mazlum var, oraya akar gözlerin / Şehrin varoşlarında hep ayak izlerin” diyen şair, “kalbimin şehri” dediği Kudüs anısına yazdığı şiiri de okuyor. Siyonist katillerin vahşetini ve Müslüman kardeşlerimizin onurlu direnişini “Kuşatma” şiiriyle anlatmaya devam ediyor. “Mamak, Metris, Diyarbakır” şiirinde TC ulus-devletinin vahşi politikalarını, özellikle Kürdistan'da, Diyarbakır Cezaevi'ndeki işkencelerini vurucu bir dille eleştiriyor:

“Söyleyin
Diyarbakır'ı müze yapınca
Kuş resimleri çizilince duvarlarına
Örtecek mi işkence izlerini
Yargısız infazların kokusunu silecek mi”

Şair, Mavi Marmara şehitlerine ithaf ettiği şiirde Gazzeli çocuklara hitap ederek  ve şehitlerimizin aziz hatıralarının yâd ederek Gazze'ye ulaşamamanın meydana getirdiği hüznü anlatıyor. Tecahül-i arifane yaparak sorularla süslediği “Neden?” şiirinin sonunda verdiği “sonunda dünya bir tutam ot” cevabı şairi son şiirinin son satırlarına götürüyor: “Şimdi niçin dağlara baktığını anladım / Ölüm vakti geldiyse ben hazırım reis!”

Dergimiz okurlarının şiirlerini yakından bildiği Bünyamin Doğruer, daha önce Grup Yürüyüş’ün iki albümünde de şiirlerini seslendirmişti. Yorumu dinleyiciler tarafından beğenilen Doğruer, böylelikle tamamı kendi şiirlerinden oluşan ilk şiir albümünü de dinleyicilerine ulaştırmış oldu. Sanatını “Allah için” icra ettiğini belirten Bünyamin Doğruer ağabeyin, bu çalışmasının da çok beğenileceğini umuyor, direnişe çağıran şiirlerinin dillerden düşmeyeceğine inanıyoruz.

BU SAYIDAKİ DİĞER YAZILAR