1. YAZARLAR

  2. Esra Mutlu

  3. Ben Okumak İstiyorum!

Ben Okumak İstiyorum!

Haziran 2002A+A-

Umutlarını yarınlara ertelemek zorunda kalan, Allah rızası için örtündükleri başörtüleri nedeni ile okuyamayan ama hep umutlu olan KARTAL ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ öğrencileriyiz biz. Biz, geleceğe ilişkin idealleri olan ve bu idealler doğrultusunda okumak isteyen öğrencileriz. Biz herşeyden önce insanız. Biz müslümanız Elhamdülillah.

Sevgili Haksöz, sizlerin de bildiği gibi biz okullarımız olan imam-hatip liselerinde başörtülü olduğumuz gerekçesiyle okuyamıyoruz. Okulla ilgili hayallerimizi, umutlarımızı, ideallerimizi bizler başka yarınlara erteledik. Eğer gerçekten bir eğitim alamayacaksak, başörtümüzle, müslüman kimliğimizle okuyamayacaksak, dinimizi yaşayamayacaksak özgürce; rahatça okuyabilmek, bizden sonraki nesillerin başörtülü eğitim alabilmeleri için biz okuyamıyor ve okumuyoruz. Bizler haklı mücadelemizi, direnişimizi bu sorun çözülene dek sürdüreceğiz inşallah. Hakkımızı onlardan alacağız. Biliyoruz ki; hak verilmez, alınır!

"...Allah zorluklara karşı sabredenlerle beraberdir." ayet-i kerimesinden yola çıkarak, ışığımızı Kur'an-ı Kerim'den alarak, Allah rızası için biz direniyoruz ve hakkımızı arıyoruz. Tıpkı Filistin'deki kardeşlerimiz gibi. Aslında bizim çektiğimiz sıkıntılar onlarınki yanında hiçbir şey değil. Onlar taşlarla, sopalarla direniyorlar; elleri kanlı, silahlı katillere. Bizse dualarımızla ve hukuki platformlarda verdiğimiz mücadelelerle. Rabbim hepimizin mücadelesini muvaffak eylesin inşallah. Dualarımız hep onlarla. Onlar da, bizler de bunlara hak için, Allah rızası için sabrediyoruz. İnşallah Rabbimizin rızasını kazanırız... (Amin)

Ben küçüklüğümden beri öğretmen olmak istedim. Üstelik birçok insanın aksine görevimi doğuda yapmak arzusu var içimde. Neden bilmiyorum doğuda görev yapmak, oradaki insanların sıkıntılarını paylaşmak bana cazip geliyor. Benim gibi biliyorum ki birçok arkadaşımın hayalleri var geleceğe dair. Ama bir derginin yazarının da bizlere gönderdiği e-mailde dediği gibi "Özgürlüğün başörtüsüne ihtiyacı var." İşte biz bu yüzden haklarımızı almak zorundayız. Bu yüzden başörtümüzle, insanca okulumuzda okumak zorundayız. Gelecekteki imam-hatiplilerin, bizim yaşadığımız sıkıntıları yaşamamaları için.

Okullarımızı çok özledik. Hep içimizde bir umutla ve geçmiş günleri anarak geliyoruz okulumuza sabahları, Ne kadar zor olduğunu bilemezsiniz. Bilemezsiniz dışarıdaki parmaklıklardan içeri yaşlı gözlerle izlemeyi, belki bugün polis gelmez umuduyla içimizin kapladığı sevinci. Okumak için değil bir, on senemizi bile verebileceğimizi bilemezsiniz. İnanın tek direnen ben kalsam bile asla davamdan vazgeçmeyeceğim. Doğrusu bu sadece benim değil, tüm müslümanların, inananların davası. Bu her mü'minin davası!

Haksöz! Bizlere, biz imam-hatiplilere yer verdiğiniz için size minnettarız. Allah hepinizden razı olsun. Sizlerin desteği olmasa, ailemizin ve arkadaşlarımızın umutları olmasa inanın hiçbir şey şu günkü hale gelemezdi. Belki de şu zamana kadar direnemezdik. İki buçuk aylık zamanda neler çektiğimizi herkes biliyor. Ve Rabbim eminim ki bizi bir sınavdan geçiriyor. Bizler de bu sınavı öncelikle onun izniyle sonra sizlerin desteğiyle inşallah geçeceğiz. Allah hepimizden razı olsun. Allah'ın selamı üzerinize olsun, Esselamu aleyküm.

Kartal Anadolu İmam-Hatip Lisesi öğrencisi

BU SAYIDAKİ DİĞER YAZILAR