1. HABERLER

  2. KÜLTÜR SANAT

  3. Nuray Kayacan'dan Gezi Yazıları Kitabı
Nuray Kayacandan Gezi Yazıları Kitabı

Nuray Kayacan'dan Gezi Yazıları Kitabı

Gezi yazılarıyla tanınan Nuray Kayacan, kendi dünyasını keşfetmeye çıkanlara ithaf ettiği eseriyle kitapseverlerin karşısına çıktı.

03 Aralık 2011 Cumartesi 14:12A+A-

Nuray Kayacan’ın kendi çektiği fotoğraflarla süslediği, gittiği ülkelerin insanlarını ve kültürünü akıcı bir üslupla kaleme aldığı kitabı "Yaşasın Gezerken Kayboldum" Hayat Yayınları’ndan çıktı. Yazarın eğlenceli diliyle her ülke okunduğunda bir sonrakinin sırasını merakla bekletecek kitabı gezi yazılarından oluşuyor.

"Nedenini bilmediği, tedavi de olmak istemediği bir hastalıktı seyahat. Her gördüğü ülkede acıları bir an olsun diniyor, büyük bir özlemle kavuştuğu yuvasında buranları nüksediyordu. Üzerinde bulunduğu coğrafyanın ağırlığı omuzlarına her çöktüğünde bir kaçıştı seyahat. Meraktı.... Ardına düşmekti...." cümleleriyle başlıyor Nuray Kayacan'ın "Yaşasın Gezerken Kayboldum" adlı ilk kitabı ve Gürbudak sınır kapısından dünyaya açılıyor...

Bir kısmını Haber 7'de okuyucularıyla paylaştığı gezi yazılarını, resimlerle ve edebi alıntılarla süsleyerek biçimlendiren yazar, sadece çok gezen değil çok eleştiren yönüyle de dikkat çekiyor. Bir dönem sitemiz Haksöz-Haber’de yazılarına aşina olduğunuz Nuray Kayacan, gezmediğimiz diyarları size gezdirmiş gibi olacak, gezdiğiniz diyarları da "Ben bu ayrıntıyı nasıl fark etmedim" dedirterek hiç gezmemiş gibi hissettirecek.

yasasin-gezerken-kayboldum_nuray-kayacan.jpg

Kuşe kâğıda, renkli baskılı bu eser gezmeyi, dünyanın farklı kültürlerini keşfetmeyi sevenlere hitap ediyor. Kitap, 240 sayfadan oluşuyor.

HABERE YORUM KAT