1. HABERLER

  2. RÖPORTAJ

  3. Nuran Yılmaz Garcia’nın Amazonlardan İstanbul’a uzanan hidayet öyküsü
Nuran Yılmaz Garcia’nın Amazonlardan İstanbul’a uzanan hidayet öyküsü

Nuran Yılmaz Garcia’nın Amazonlardan İstanbul’a uzanan hidayet öyküsü

Birbirinden güzel ve çarpıcı hidayet söyleşilerine devam eden Adem Özköse, bu kez de Nuran Yılmaz Garcia’nın Amazonlardan İstanbul’a uzanan hidayet öyküsüne projeksiyon tuttu.

15 Mart 2022 Salı 13:42A+A-

ADEM ÖZKÖSE / HAKSÖZ-HABER

Üsküdar’da bir tevafuk sonucu tanıştığım Nuran Yılmaz Garcia ile röportaja başlamadan önce birazdan hayatımda karşılaştığım en ilginç hidayet öykülerinden birini dinleyeceğimi nereden bilebilirdim ki?

Almanya’da yaşadığı ilginç bir deneyimin ardından modern hayatın kendinden çaldıklarını tekrar elde etmek için Latin Amerika’ya doğru yola çıkan ve Brezilya’daki Amazon Ormanları’nda 6 ay boyunca yerlilerle bir arada yaşayan Garcia’nın yaşadıkları müthiş bir arayış ve yolculuk hikâyesi.

Dünyada çok az insanın yaşadığı bir tecrübeye sahip olan Garcia’nın yerlilerle ilgili anlattıkları, onlarla geçirdiği günler son derece ilginç.

Garcia Amazon Ormanları’ndan İstanbul’a uzanan hidayet öyküsünü şu cümlelerle ifade ediyor: “Zaman geçtikçe benim Latin Amerika’da aradığım yolun aslında İslam olduğunu fark ettim. Bütün yaşadıklarım sonu Müslüman olmakla nihayete erecek bir yolculuktu sadece…” Almanya’da seküler bir Türk ailenin kızı olarak dünyaya gelen Nuran Yılmaz Garcia’nın soy ismi ise sonradan İslam’a giren Brezilyalı bir mühtedi olan eski eşinden geliyor...


Röportajın tam metni >>>