1. HABERLER

  2. BASIN AÇIKLAMASI

  3. Özgür Eğitim-Sen: ÖZGÜR-DER’in Yanındayız!
Özgür Eğitim-Sen: ÖZGÜR-DER’in Yanındayız!

Özgür Eğitim-Sen: ÖZGÜR-DER’in Yanındayız!

Resmi Törenleri Boykot Çağrısı nedeniyle Özgür-Der hakkında açılan kapatma davası 29 Nisan Çarşamba (yarın), Fatih Adliyesi’nde görülecek. Özgür Eğitim-Sen Genel Başkanı Yusuf Tanrıverdi yaptığı basın açıklaması ile Özgür-Der’in yanında olduklarını belirt

28 Nisan 2009 Salı 15:12A+A-

Özgür Eğitim-Sen Genel Başkanı Yusuf Tanrıverdi'nin yapmış olduğu basın açıklamasının tam metni:

ÖZGÜR-DER'in Yanındayız!

29 Nisan 2009'da Fatih Asliye Hukuk Mahkemesi'nde düşünce bir kez daha suçlu sandalyesine oturtulacak. 10 yıldır küresel düzeyde ve ülke genelinde insan hakları ihlalleriyle ilgili çalışmalar yapan güzide örgütlerimizden biri olan ÖZGÜR-DER sanık sandalyesine oturtulacak.

Hukuk bir kez daha "Neden düşündün? Neden düşüncelerini açıkladın?" sorularını insanlığa karşı işlenen suçların takipçisi olan ÖZGÜR-DER'e soracak! Bir kez daha insanca ve adalet içinde yaşama arzusuyla örgütlenerek, insan olmanın sorumluluğunu yerine getirenler yargılanacak! Bu mahkeme ÖZGÜR-DER'in bu ülkede neden kurulduğunun ve ne için mücadele ettiğinin aslında bir ispatı olacak.

Bu ülkede düşünmek suç sayıldığı için ÖZGÜR-DER var. Bu ülkede kanaat açıklamak suç olduğu için ÖZGÜR-DER var. Bu ülkede resmi ideoloji bir din olarak dayatıldığı için ÖZGÜR-DER var. Bu ülkede darbeciler elini kolunu sallayarak gezdiği için ve düşünce suç sayıldığı için ÖZGÜR-DER var. Bu ülkede hukukun darbecilere karşı eli kolu bağlı, dili lal ve gözleri kör olduğu için ÖZGÜR-DER var. Bu ülkede hak, özgürlük, insanca yaşam, inanç özgürlüğü, ifade özgürlüğü ihlal altında olduğu için ÖZGÜR-DER var. Ve bu ülkede insan hakları örgütleri en temel görevlerini yaparken hukuk tarafından sanık sandalyesine oturtulduğu için ÖZGÜR-DER var.

Ne yazıktır ki, özgürlük diyenler, devlet benim nasıl giyineceğime, nasıl inanacağıma, neleri kutsal bilip bilmeyeceğime karışamaz, bunlar benim en temel hakkımdır diyenler suçlu sandalyesine oturtuluyor. Ezber bozanlar, resmi ideolojinin "rap rap" komutlarına ayak uydurmayıp, inancımın, özgürlüğümün, insan olma şerefimin gerektirdiği doğallıkta ve istikamette yürüyeceğim diyenler suçlu sandalyesine oturtuluyor.

ÖZGÜR DER'in İstanbul Valiliği tarafından kapatılma talebiyle mahkemeye verilmiş olması hak ve özgürlükler açısından vahim bir durumdur. İnsan hakları savunucularının "düşüncelerini ifade etme" nedeniyle mahkemelerde yargılanması utanç vericidir.

ÖZGÜR-DER'e açılan bu davayı bir skandal olarak görüyoruz ve bu haklı davalarında ÖZGÜR-DER'in yanında olduğumuzu beyan ediyoruz.