1. HABERLER

  2. KÜLTÜR SANAT

  3. Malcolm X için yeni şarkı: Siyah İnci
Malcolm X için yeni şarkı: Siyah İnci

Malcolm X için yeni şarkı: Siyah İnci

Mehmet Ali Aslan, şehadetinin yıldönümünde ırkçılık karşıtı mücadele tarihinin önemli isimlerinden Malcolm X için “Siyah İnci” adında bir şarkı yaptı.

21 Şubat 2021 Pazar 13:15A+A-

HAKSÖZ-HABER

Bir uyananın, bütün uyuyanları uyandırmaya yeteceğini bizatihi tanıklık ederek gösteren Malcolm X’in o sancılı hayatı, o içli kara türküsü, o nihayetsiz öyküsü; bir ibret okyanusu olarak yeryüzünü titreştirmeye devam ediyor.

21 Şubat 1965’te Harlem’de hakikati tüm çıplaklığıyla ifade edeceği bir konferans sırasında konuşmaya başlarken şehit edilen Malcolm X, sadece Amerikalı siyahiler değil, tüm Müslümanlar üzerinde güçlü bir etki bıraktı. Zulüm, haksızlık, nefret ve dehşet dolu bir dünyada, bataklığın dibini gören; aynı zamanda, önüne çıkarılan engellere ve yüzüne kapanan bütün kapılara rağmen, başını sağa sola vura vura bir yol arayan, başkalarını da koluna takarak özgürlük türküsünü gövdeleştiren bu umut savaşçısının hikâyesi dilden dile, şehirden şehre yayıldı.

Grup Yürüyüş solisti Mehmet Ali Aslan, şehadetinin 56. yılında Malcolm X için yeni bir şarkı yaptı. “Siyah İnci” adını verdiği şarkı, Malcolm X’in “Bütün uyuyanları uyandırmaya bir tek uyanık yeter.” sözüyle başlıyor. Aranjörlüğünü Yavuz Taşkın’ın yaptığı ve alanında isim yapmış stüdyo müzisyenlerinin kayıtlara dâhil olduğu eser için bir de klip çekildi. Malcolm X’in şehadetinin yıldönümünde dinleyicilerle buluşan klip Mehmet Ali Aslan’ın YouTube kanalında yayınlandı.

Aslan, “Malcolm kardeşin gerek ırkçılığa karşı gerekse Amerikalı siyahilerin İslamlaşması yolunda verdiği mücadele, arayışları ve çırpınışları bütün Müslümanlar ve hatta bütün insanlık için büyük bir değerdir. Bu eserimiz ona olan vefa borcumuz ve sevgimizin ifadesi için mütevazı bir katkıdır.” dedi.

Twitter’da Gündem Çalışması Yapılacak

Öte yandan bu akşam 21.00’de Malcolm X ve verdiği mesajlar Twitter’da bir etiket ile gündemleştirilecek. #Siyahİnci etiketiyle yapılacak çalışmada çok sayıda kişinin Malcolm X hakkındaki kanaatlerini, onun sözlerini ve “Siyah İnci” şarkısı ile ilgili yorumlarını paylaşması bekleniyor. 

https://www.youtube.com/watch?v=E4YNI14YeTk&feature=emb_logo

HABERE YORUM KAT

7 Yorum
İlgili Haberler