1. HABERLER

  2. KÜLTÜR SANAT

  3. Malatya Film Festivali “cinsiyetsizlik” sapkınlığı yüzünden iptal edildi!
Malatya Film Festivali “cinsiyetsizlik” sapkınlığı yüzünden iptal edildi!

Malatya Film Festivali “cinsiyetsizlik” sapkınlığı yüzünden iptal edildi!

Malatya Film Festivali’nde yaşananlar muhafazakârların kültür-sanat işlerindeki garabetleri bir kere daha ortaya koyuyor!

16 Kasım 2020 Pazartesi 13:21A+A-

Abdurrahman Güner / HAKSÖZ HABER

Uluslararası Malatya Film Festivali’nin bu sene onuncusu düzenlenecekti. Organizatörlerin kadın ve erkek oyuncu ödüllerinin yerine modaya uyan “cinsiyetsiz” ödüller verme kararı sosyal medyada ciddi oranda tepki topladı. Tepkiler üzerine yapılan açıklamayla festivalin bu sene düzenlenmeyeceği açıklandı.

Cinsiyetsizleştirmenin varabileceği noktaları göz ardı eden Malatya Belediyesi anlaşılan o ki muhafazakar bir yer olan Malatyalıların hassasiyetlerini anlamayan insanlar ile çalışıyor. Kadın ve erkek olarak iki cinsten yaratılan insanın cinsiyetsizleştirilmesi, tabiatına aykırı bir şeyleri çağrıştırıyor. Bunu yaparken kadınların yaşadıkları problemleri ortadan kaldırma saikiyle hareket edilmesi de bir şeyi değiştirmez. Cinsiyetsizlik, kadınların yaşadıkları sıkıntılardan apayrı bir sorundur. Bir sorun, bir başka sorunlu yaklaşımla düzeltilemez!

Olayın diğer bir yönü ise muhafazakâr belediyelerin giriştikleri kültür sanat işlerini ellerine yüzlerine bulaştırmalarında saklı. Kültür sanata araçsallaştıran bir mantıkla yaklaşınca sıkıntıların çıkması da kaçınılmaz oluyor. Vaziyet böyle olunca da, keşke bu işlere hiç girişmeseler mi demekten kendimizi alamıyoruz!

malatya-festival.jpg

HABERE YORUM KAT

1 Yorum