1. HABERLER

  2. KÜLTÜR SANAT

  3. "Linç Üsluba Değil Esasa İlişkindir"
"Linç Üsluba Değil Esasa İlişkindir"

"Linç Üsluba Değil Esasa İlişkindir"

Bahadır Kurbanoğlu, Sözü Esirgemeden programında son birkaç gündür medyada yoğun bir şekilde tartışılan ve attığı twitler nedeniyle birilerince adeta linç edilmek istenen Ercan Harmancı olayını değerlendirdi.

29 Aralık 2017 Cuma 12:58A+A-

Bir müddet Milat gazetesinde de yazan Ercan Harmancı bir süredir sosyal medyanın konusu. Konya’nın Selçuklu ilçesindeki Ayşe-Kemal İnanç Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde felsefe öğretmenliği yapan Harmancı, geçtiğimiz günlerde birkaç twit atmış ve maalesef üslupsuzluğu kastını aştığı için medyada adeta sapık ilan edildi. Akabinde soruşturmaya maruz kalıp açığa alındı.

Harmancı’nın twitleri, liselerde dindar aile kızlarının ve özellikle İmam hatiplerde okuyan genç kızların zorunlu beden eğitimi derslerinde eşofman giymeye zorlanmasını konu ediniyor. Dindar ailelerin kızlarına bu tarz dayatmalar yerine beden eğitimi dersinin seçmeli hale getirilmesi gerektiğini; ya da kız öğrencilere erkek beden eğitimi öğretmenlerinin ders vermesinin zulüm olduğunu konu ediniyor.

Konuyu Hilal TV’de sunduğu Sözü Esirgemeden programında gündeme getiren Bahadır Kurbanoğlu, Harmancı’nın üslubunun tartışmaya açık olmakla birlikte kendisine karşı adeta linçe girişenlerin derdinin üslup değil meselenin esasına ilişkin olduğunu hatırlatıyor.

Bahadır Kurbanoğlu’nun konuyla ilgili tespit ve değerlendirmelerini aşağıdaki videoyu tıklayarak izleyebilir veya dinleyebilirsiniz:

 

HABERE YORUM KAT

4 Yorum