1. HABERLER

  2. ETKİNLİK-EYLEM

  3. Kudüs şehidi Hasan Saklanan Şanlıurfa’da defnedildi
Kudüs şehidi Hasan Saklanan Şanlıurfa’da defnedildi

Kudüs şehidi Hasan Saklanan Şanlıurfa’da defnedildi

İşgalci İsrail polisinin Kudüs’te şehit ettiği Hasan Saklanan memleketi Şanlıurfa'da toprağa verildi.

23 Mayıs 2024 Perşembe 19:55A+A-

İşgal altındaki Doğu Kudüs'ün Eski Şehir bölgesinde katil İsrail polisinin şehit ettiği Hasan Saklanan'ın Filistin bayrağına sarılı naaşı, memleketi Şanlıurfa'da defnedildi. Eyüp Peygamber Camisi'ndeki cenaze programına yoğun bir katılım gerçekleşti.

hasansaklanan-1.jpg

Kudüs'te 30 Nisan'da katil İsrail polisi tarafından vurularak şehit olan 34 yaşındaki Hasan Saklanan'ın naaşı, Türkiye'nin Tel Aviv Büyükelçiliğince teslim alındı.

Ürdün üzerinden hava yolu ile Türkiye'ye getirilen Saklanan'ın cenazesi, Şanlıurfa'ya getirildi.

hasansaklanan-2.jpg

Saklanan'ın ailesi ve bir grup vatandaş tarafından GAP Havalimanı'nda karşılanan cenaze, otopsi yapılmak üzere Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı.

Filistin bayrağına sarılı cenaze, otopsi işleminin ardından Eyüp Peygamber Camisi'ne getirildi.

sehzadedemir.jpg

HÜDA PAR Gaziantep Milletvekili Şehzade Demir cenaze namazı sonrası yaptığı açıklamada, “Bugün bir kez daha net bir şekilde gördük ki, şehid demek hiçbir zaman mağlubiyet demek değildir. Hep beraber burada şehadet ediyoruz ki Şanlıurfa başta olmak üzere Türkiye’de ve dünyada olan bütün Müslümanlar şehid Hasan kardeşimizin şehadetiyle gurur duyuyor. Bu hepimiz için çok büyük onur ve şereftir. Gazze hepimizin ortak davasıdır. Bütün Müslümanların ortak mirasıdır. Orada kardeşlerimiz soykırımlara tabi tutuluyorsa hiçbirimizin burada rahat olması mümkün değildir. Orada bir soykırım yaşanıyorsa hiç birimizin burada vicdanlı bir şekilde hiç rahatsız olmadan ailenin içerisinde işinde gücünde kalması mümkün değildir.” dedi.

ebuhasan.jpg

HAMAS yetkililerinden Macit Ebu Hasan ise yaptığı açıklamada, “Kudüs halkından mukavemetin lideri Hamas’tan Gazze’nin sesi ümmetin nefesi olan Gazze halkından Şanlıurfa halkına selam olsun. Bütün dünya konuşurken, bütün dünya kınamalarla yetinirken kendi canını, kendi malını, kendi ruhunu ufacık bir bıçakla feda eden, bütün dünyaya karşı duran şehid Hasan kardeşimize selam olsun. Muhakkak ki şehid Hasan kardeşimiz kınamakla kendini dövmekle yetinmedi bu zulme karşı geldi. Eline aldığı ufak bir bıçakla Yahudi’nin kalbine bir hançer sapladı. Biz kardeşimizin yanındayız. Ey Urfa halkı sizleri de tebrik ediyoruz.” dedi.

Eski Vaiz İbrahim Öztürk ise şehidlik ve namaz konusuna değindi.

Kudüs şehidi Hasan Saklanan'ın cenaze namazını kılmak için toplanan kalabalığa, HAMAS'ın Yurtdışı İşleri Sorumlusu Halid Meşal, telefonla bağlanarak seslendi. Meşal, Saklanan'ın şehadetini tebrik etti.

Saklanan'ın cenazesi, burada kılınan namazının ardından Harran Kapı Mezarlığı'nda toprağa verildi.

hasansaklanan-3.jpg

HABERE YORUM KAT

6 Yorum