1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. ‘Kudüs İçin Yaz’ Şiir Yarışmasının Ödül Töreni Düzenlendi
‘Kudüs İçin Yaz’ Şiir Yarışmasının Ödül Töreni Düzenlendi

‘Kudüs İçin Yaz’ Şiir Yarışmasının Ödül Töreni Düzenlendi

Muş Alparslan Üniversitesi Hayırda Buluşanlar Topluluğunun düzenlediği “Kudüs İçin Yaz” şiir yarışmasının ödül töreni düzenlendi.

06 Mayıs 2019 Pazartesi 17:14A+A-

İslami İlimler Fakültesi Erdoğan Bektaş Amfisinde düzenlenen programın sunuculuğunu Sümeyra Bozkurt yaptı. Dr. Öğretim Üyesi Mahmud Gavsani’nin Kur’anı Kerim tilavetiyle başlayan program Topluluk Akademik Danışmanı Öğr. Gör. Hatip Erdoğmuş’un selamlama konuşmasıyla devam etti. Erdoğmuş konuşmasında: “15 Şubatta başlayıp 19 Nisanda biten yarışmamıza yoğun bir ilgi gösterildi. Gönderilen şiirler oluşturulan bir komisyonda değerlendirilerek dereceye girenler belirlendi. Bizim için Kudüs ile ilgili yazılan her satır oldukça değerlidir dolayısıyla gönderilen her şiir bizim için oldukça değerlidir. Yarışmaya gösterilen yoğun ilgi de Kudüs davasının zihin dünyamızda ayrı bir yerinin olduğunu göstermektedir. İnşaallah bundan sonra da bu gibi yarışmaların kapsamını genişleterek düzenlemeye devam edeceğiz. Rabbim bizlere Kudüs’ün özgürlüğünü görmeyi ve işgal altındaki tüm beldelerimize kurtuluşu nasib etsin inşaallah.”dedi.

Selamlama konuşmasından sonra kürsüye  Öğr. Gör. Erdal Eker davet edildi. Eker: “Kudüs son yüzyılda 1. Siyon Kongresiyle başalayan Yahudi siyonistlerin işgal etme sürecine girmiş, 1917 Balfour Deklerasyonu ile İngiliz işgali aracılığıyla Kudüs'e yerleştirilen Yahudiler, 1948 BM tahsis antlaşmasıyla siyasi bir statü kazanmış ve 1967’de 6 gün savaşı sonunda İsrail artık tam bir işgal devleti olmuştur. Filistin'in kanlı tarihinin son merhalesinde ise Kudüs İsrail başkenti olmaya hazırlanıyor. İşgal ve talanı tarihi boyunca yaşayan Kudüs'ü Müslümanların fethettiği dönemlerde İslam'a sadık kalarak ümmet şuurunu yaşadıkları dönemdir. Aslında Kudüs ümmetin tam bir panoramasıdır. Ulus devletlere sıkışmış, milliyetçi zehirlenmeye uğramış ve modern batıya öykünme çabası içerisindeki bir İslam dünyasının Kudüs'ü kurtarması mümkün değil. Son dönem İslam dünyasında gerçekleşen halk ayaklanmaları sınırları aşan ve yönetimleri evrilmeye zorlayan anti emperiyalist devrimci İslami karektere sahiptir. Bu düşünce ve eylem zinciri ümmeti yeni bir davranış biçimine evirecektir diye umuyoruz. İnsanımız artık şunun farkına varmalıdır ki Kudüs'ün özgürlüğü Bağdat'ın, Kahire’nin, Şam'ın özgürlüğüne bağlıdır.” dedi. Program, Kudüs ile ilgili hazırlanan sinevizyon gösterisiyle devam etti. Yarışmada dereceye giren öğrenciler sahneye davet edilerek şiirleri okutuldu. Yarışmada dereceye giren şiirler şunlar:

Birincilik ödülüne  Merve Fırat’ın “Kıbletü’l-Ûlâ” şiiri layık görüldü. Merve Fırat’a ödülünü Dr. Öğretim Üyesi Mahmud Gavsani verdi.

 İkincilik ödülüne Şerife Teber’in yazdığı “Ben Bir Hüznün Şehriyim” şiiri layık görüldü. Şerife Teber’e ödülünü Dr.Öğr. Üyesi Kasım Müminoğlu verdi.

Üçüncülük ödülüne Nuray Özdemir’in yazdığı “Kudüs” adlı  şiiri layık görüldü. Nuray Özdemir’e ödülünü Dr. Öğr. Üyesi Fuat Yetişsin verdi.

img-20190503-wa0040.jpg

img-20190503-wa0061.jpg

img-20190503-wa0065.jpg

img-20190503-wa0044.jpg

img-20190503-wa0070.jpg

img-20190503-wa0072.jpg

img-20190503-wa0074.jpg

HABERE YORUM KAT

1 Yorum