1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. “Kemmune Kampını Yeniliyoruz!”
“Kemmune Kampını Yeniliyoruz!”

“Kemmune Kampını Yeniliyoruz!”

Özgür Çocuk Kulübü ve Özgür-Der Üniversite Gençleri Kemmune Kampındaki kardeşlerine sahip çıkıyor!

15 Ocak 2018 Pazartesi 12:32A+A-

Suriye İdlib sınırındaki kardeşlerinden yardım çağrısı alan Özgür Çocuk Kulübü ve Özgür-Der Üniversite gençleri İHH’nın da desteğiyle yeni bir projeye öncülük ediyorlar. Çadırlarda çok zor şartlar altında yaşayan kardeşlerine alt yapısı güçlü okulu ve parklarıyla, spor salonu ve mescidiyle 25 konutluk bir yaşam alanı kurmak için yola çıkan gençler, geçtiğimiz günlerde projenin yol haritasını çizmek için ilk toplantılarını gerçekleştirdiler. Üniversitelerde kulüpler aracılığıyla kermes, söyleşi, fotoğraf sergisi, İmam Hatip Okullarında etkinlik, farklı illerde benzeri çalışmaların yapılması, ücretli filim gösterimi, kahvaltı programları vb. çalışmalarla projeye gelir kaynağını elde etmeye çalışacaklar.

25 konutu, okulu ve ek tesisleriyle beraber alt yapı çalışmalarıyla kurulması planlanan yaşam alanının oluşturulması için 150.000 dolarlık bir meblağın toplanmasına ihtiyaç duyuluyor. Bu miktarın toplanması için çaba sarfeden ve kardeşlerinin dertleriyle dertlenen bu gençler, kardeşlerini ve diğer duyarlı insanları, üzerlerine düşen sorumluluğu beraberce yerine getirmeye davet ediyorlar.

Sıcacık yataklarında uyuyan gençler, kardeşlerinin soğuk havada, ısınmanın zor olduğu çadır koşullarında yaşamalarına daha fazla kayıtsız kalmak istemediklerini ve yaşanılabilir, güvenli yuvalara kavuşturulmaları için her türlü fedakarlığın yapılmasının üzerlerine borç olduğunu dile getirdiler.

Yardım etmek isteyen ve projeye faydalarının dokunacağını düşünen kardeşlerinin fikirlerine açık olduklarını ve her konuda desteklerini beklediklerini dile getiren gençler, 15 Ocak akşamı saat 21.00’da #KemmuneyeElUzat başlıklı tagıyla yapacakları hashtage çalışmasıyla da projenin duyurulmasını sağlayacaklar.

Ayrıca Kemmune yazıp 3072’ye (5TL) veya 4072’ye (16 TL) mesaj atarakta katkıda bulunmak mümkün.

img-20180115-wa0017.jpg

Haber: İrem Çiftçi

HABERE YORUM KAT

1 Yorum