1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. “İzzet, İtikadi ve Ameli Düzlemde Nasıl Tezahür Eder?” Paneline Davet
“İzzet, İtikadi ve Ameli Düzlemde Nasıl Tezahür Eder?” Paneline Davet

“İzzet, İtikadi ve Ameli Düzlemde Nasıl Tezahür Eder?” Paneline Davet

Özgür-Der’in aylık dizi panellerinin sonuncusu yarın akşam “İzzet, İtikadi ve Ameli Düzlemde Nasıl Tezahür Eder?” başlığı altında gerçekleştirilecek.

03 Mayıs 2016 Salı 15:16A+A-

Özgür-Der’in aylık olarak Ali Emiri Kültür Merkezi Fatih Belediyesi Nikâh Salonu’nda düzenlediği “Riskler ve Zaaflar Karşısında Vahye Şahitlik Sorumluluğumuz” üst başlıklı dizi panellerin sonuncusu yarın akşam “İzzet, İtikadi ve Ameli Düzlemde Nasıl Tezahür Eder?” başlığı altında gerçekleştirilecek.

Dizi panellerin son oturumunda “İzzet, İtikadi ve Ameli Düzlemde Nasıl Tezahür Eder?” konusu tartışılacak. “Birbirlerine karşı merhametli, kafirlere karşı ise sert olmaları gereken Müslümanların Kuran’ın buyruğuyla açıkça çelişir bir tarzda birbirilerine karşı alabildiğine sert ve müsamahasız, kafirlere, zalimlere ve İslam düşmanlarına karşı ise ezik ve edilgen bir tutum içerisine girmelerinin arkaplanında ne yatmaktadır? İzzete talip olmaları, izzetli yaşamaları emredilen Müslümanlar arasında görülen ve siyasetten sanata, medyadan eğitime kadar pek çok alanda hüküm süren tağuti hegemonya dahilinde düşünce üretme, pratik geliştirme ve benzeri tavırlara mecburiyet hissetme zaafı nasıl aşılabilir?” soruları müzakere edilecek.

Ali Değirmenci’nin yöneteceği, Ramazan Yazçiçek ve Kenan Levent’in konuşmacı olduğu program 4 Mayıs Çarşamba günü (yarın) yapılacak. Ali Emiri Kültür Merkezi Fatih Belediyesi Nikâh Salonu’nda yapılacak panel, saat 20.00’de başlayacak.

4-mayis-afis.jpg

 

HABERE YORUM KAT