1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. İstanbul Ensarları’nın Muhacirlere Yardımları Sürüyor
İstanbul Ensarları’nın Muhacirlere Yardımları Sürüyor

İstanbul Ensarları’nın Muhacirlere Yardımları Sürüyor

İstanbul’da gönüllülük esasıyla organize olan “İstanbul Ensarları” 21 Şubat Pazar günü Fatih'te Suriyeli muhacirleri ağırladı.

23 Şubat 2016 Salı 11:11A+A-

İstanbul Ensarları tarafından gerçekleştirilen programa 53 aile katıldı. Yemekli ikramda bulunulan program kardeşlik havasında geçti. Programda Kuran'ı Kerim den ayetler okunarak kardeşlik, dayanışma ve direniş vurgusu sıklıkla yapıldı.

Programda konuşma yapan İstanbul Ensarları sözcülerinden Ömer Bitlis “Tüm muhacir kardeşlerimizden bizlere ensar olma fırsatı verdikleri için ve bizlerle kurdukları onurlu, izzetli ilişkiden dolayı teşekkürü borç biliyoruz. Emperyalistlerin, işgalcilerin elleriyle çizilen ulusal sınırların bizler için bir anlamının olmadığını ve dünyanın her yerinin bizim için mescid, dünyadaki tüm Müslümanların da kardeşimiz olduğunun farkındayız.  Allah’ın bize yüklemiş olduğu ensar vasfının önemini ve Suriye halkının yalnız bırakmamamız gerektiğini, diktatör Suriye Baas rejiminin Suriye halkına yaptığı zulüm ve katliamların gerek bu dünyada gerek ahirette hesabının sorulacağı ve Suriye halkının Türkiye’yi ikinci vatanları, Türkiyeli Müslümanları kardeşleri gibi görmelerini istiyoruz.” vurgularını yaptı.

İstanbul Ensarları ile yeni tanışan ailelerin iletişim bilgileri alınıp, eksikleri için gerekli çalışmaları başlatılan program hayırsever bir kardeşimizin ailelere yaptığı maddi yardımların ailelere dağıtılmasından sonra son buldu.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

1 Yorum