1. HABERLER

  2. KÜLTÜR SANAT

  3. "İslam Tarihinden Portreler" Genişletildi
İslam Tarihinden Portreler Genişletildi

"İslam Tarihinden Portreler" Genişletildi

Ali Değirmenci’nin "İslam Tarihinden Portreler" adlı kitabının 2. baskısı genişletilmiş olarak yayınlandı.

26 Ocak 2012 Perşembe 16:14A+A-

Edebiyatçı-yazar Ali Değirmenci’nin büyük ilgi gören İslam Tarihinden Portreler adlı çalışmasının genişletişmiş yeni baskısı Ekin Yayınları tarafından basıldı.

15 öncünün tanıtıldığı kitap 184 sayfadan oluşuyor.

Kitapta sırasıyla; Hz. Hatice, Erkan bin Ebu’l Erkam, Ammar bin Yâsir, Bilal-i Habeşi, Cafer bin Ebû Talib, Ka’b bin Malik, Hz. Fatıma, Abdullah bin Zübeyr, Kays bin Sa’d, Süleyman bin Surad, Tarık bin Ziyad, Ebû Müslim Horasanî, Battal Gazi, Nureddin Zengi, Selahaddin Eyyubî İslam tarihinin farklı dönemlerinde yer alan 15 portre tanıtılıyor.

Ali Değirmenci’nin bu kitabı özellikle gençlerin örnek alabileceği öncü şahsiyetleri sunması açısından önemli bir boşluğun dolmasına da katkı sağlayacak cinsten. Bu önemli eseri bize kazandıran Ali Değirmenci’ye ve Ekin Yayınları’na teşekkür ediyoruz.

islam-tarihinden-portreler_ali-degirmenci_ekin-yayinlari.jpg

İslam Tarihinden Portreler / Ali Değirmenci

Genişletilmiş 2. Baskı, Ocak 2012

Ekin Yayınları: 0212 524 10 28

Arka Kapaktan:

“Önemli ve örnek kişilikler üzerinden yapılacak okuma ve tartışmalar, her şeyden önce “insan tükenmez” gerçeğine sağlam bir ilmek daha atacaktır. Bu çabanın, günümüz gerçekliği içinde umudumuzu diri tutmanın, özgüvenimizi ve düş kırıklıklarımızı onarmanın yollarını çoğaltmada da bize direnç aşılayacağı kesindir.

Kitapta sırasıyla; Hz. Hatice, Erkan bin Ebu’l Erkam, Ammar bin Yâsir, Bilal-i Habeşi, Cafer bin Ebû Talib, Ka’b bin Malik, Hz. Fatıma, Abdullah bin Zübeyr, Kays bin Sa’d, Süleyman bin Surad, Tarık bin Ziyad, Ebû Müslim Horasanî, Battal Gazi, Nureddin Zengi, Selahaddin Eyyubî İslam tarihinin farklı dönemlerinde yer alan 15 portre yer almaktadır. Portrelerin yazımında hem sahih ve olabildiğince nesnel bilgi ve çıkarımlara hem de canlı, zengin bir anlatıma ulaşmaya gayret edilmiştir.”

HAKSÖZ-HABER

HABERE YORUM KAT

6 Yorum