1. YAZARLAR

  2. RIDVAN KAYA

  3. İnfaklarımız ve Dualarımızla Suriyeli Mazlumların Yanındaydık!
RIDVAN KAYA

RIDVAN KAYA

Yazarın Tüm Yazıları >

İnfaklarımız ve Dualarımızla Suriyeli Mazlumların Yanındaydık!

13 Haziran 2018 Çarşamba 16:49A+A-

Rabbimizin lütfuyla, Ramazan ayı vesilesiyle başlattığımız kampanya çerçevesinde Özgür Suriye topraklarını ziyaret edip, Özgür-Der gönüllülerinden toplanan yardımları ihtiyaç sahiplerine ulaştırdık, elhamdulillah!

Kardeş kuruluşlarla birlikte Özgür-Der de, Suriye’de mücahitlerin kontrolündeki İdlib ve çevresinde yardım çalışmalarını sürdürüyor. Ramazan ayı başından itibaren düzenli aralıklarla gönderilen erzak ve sair yardım malzemesinin dağıtımı devam etmekte. Gerek çadır kamplarda, gerekse de muhtelif bölgelerde ikamet etmekte olan Suriyeli kardeşlerimizin ihtiyaçları elden geldiğince karşılanmaya çalışılıyor.

Bu çerçevede Özgür-Der Genel Sekreteri Musa Üzer ve Bursa Fetih-Der’den Yılmaz Bulat’la birlikte yardımların dağıtılmasına nezaret etmek ve görüşmelerde bulunmak üzere Suriye’ye bir ziyaret gerçekleştirdik. 9-11 Haziran tarihleri arasında bulunduğumuz Suriye’de Özgür-Der Diyarbakır Şubesi ve Bilgi Erdem Vakfı'ndan Yavuz Karaoğlu, İbrahim Erdem ve Mustafa Bars kardeşlerimizle birlikte İdlib şehir merkezi, kırsalı ve Halep çevresinde İHH ve Fetih-Der’le birlikte yürütülen yardım dağıtımlarını gözlemleme imkanı bulduk. Ayrıca bu vesileyle sahada yaşanan son durumu da görme ve ilgililerle konuşma fırsatı yakaladık.

Ziyaretimiz esnasında Atme’de yetim çocukların eğitim gördüğü bir okulda iftar programı düzenlendi. Hama’dan ve Doğu Guta’dan tahliye edilen muhacirlerin barındırıldığı kamplarla birlikte Halep’ten gelen muhacirlerin bulunduğu Kemmune çadır kampında erzak dağıtımı yapıldı. Ayrıca hastanelerde yer yokluğu yüzünden bakımlarına çeşitli ‘yaralı evleri’nde devam edilmekte olan hasta ve yaralıları ziyaret ettik.

Buralarda Allah için hayatlarını ortaya koyan ve kimisi vücutlarının çeşitli yerlerinden yaralanmış, kimisi bir ya da birden fazla uzvunu kaybetmiş, çoğunlukla çok genç yaştaki kardeşlerimizin sabırlı ve vakur hallerine şahitlik ettik. Allahu Teala’nın Kitabında “kimisi hedeflediği şehadete ulaşmış, kimisi de sırasını bekleyen ama ahitlerini asla değiştirmeyen yiğitler” olarak vasfettiği salih kullarından olduklarını ümit ettiğimiz bu kardeşlerimizden dua talep ettik.  

Mezkur mıntıka Astana Anlaşması uyarınca gerginliği azaltma bölgesi olarak ilan edilmiş olmasına rağmen buralara yönelik olarak rejimin hava saldırıları aralıklarla devam ediyor. Geçtiğimiz hafta İdlib’in kuzeyindeki Zerdene köyünde rejim güçleri tarafından gerçekleştirilen katliamın ardından mücahitlerin Fua bölgesine misilleme eylemleri ise harareti daha da yükseltmiş. Mücahitler rejimin silahlı güçlerini hedef alan eylemler gerçekleştirirken, rejim güçleri doğrudan sivilleri katletmeyi sürdürüyor. Önceki döneme nazaran hızı düşmüş olsa da hastaneler, camiler, pazar yerleri rejim ya da Rus uçaklarının hedefi olmaya devam ediyor. Bu arada bölgede yeniden kendisine alan açmak isteyen IŞİD hücrelerinin rastgele gerçekleştirdikleri ve hiçbir mantıkla izah edilemeyen vahşi saldırıları ve yine mücahitleri hedef alan suikast eylemleri ise halk içinde bir korku ve endişe meydana getirmiş durumda.

Ziyaretimiz esnasında yapımı devam etmekte olan Akrabat‘taki Yetim Köyünün geldiği aşamayı da gözlemleme imkanı bulduk. Fetih-Der’in organizasyonuyla gerçekleşen ve Özgür-Der’in de katkılarıyla sürmekte olan inşaat 8 bloktan oluşacak. 100’e yakın şehit ailesinin kalması planlanan köyde 6 bloğun inşaatı büyük ölçüde bitmiş vaziyette. Tamamlanmış durumdaki dairelere 22 aile şimdiden yerleştirilmiş bulunuyor. Ayrıca inşaatı büyük ölçüde tamamlanmış Musab bin Umeyr Camii de ibadet açılmış durumda. Köyde kalacak çocuklar için yapımı süren okul inşaatının ise kış gelmeden tamamlanması hedeflenmekte. Yine bu köyde kurulan aşevinde her gün ortalama 5 bin kişilik iftar yemeğinin hazırlanıp çadır kentlerde kalan mahrumlara dağıtıldığı bilgisini de notlarımıza ekleyelim.  

Ramazan vesilesiyle ilan edilen kampanya çerçevesinde toplanan yardımlarla birlikte Türkiyeli kardeşlerinin selamlarını iletmek üzere misafir olduğumuz Suriye’den 11 Haziran Pazartesi akşamı ayrıldık. Ve beraberimizde, tüm zorluklara, imkansızlıklara rağmen metin ve mütevekkil bir tutumla karşılaştıkları güçlüğü aşmaya çalışan Suriye halkının, kendilerine destek sunan Türkiyeli kardeşlerine teşekkürleri ve dualarıyla döndük.

 

whatsapp-image-2018-06-13-at-16.12.04.jpg

 

whatsapp-image-2018-06-13-at-16.13.26.jpg

whatsapp-image-2018-06-13-at-16.13.53.jpg

whatsapp-image-2018-06-13-at-16.14.13.jpg

whatsapp-image-2018-06-13-at-16.14.33.jpg

whatsapp-image-2018-06-13-at-16.23.41.jpg

whatsapp-image-2018-06-13-at-16.24.20.jpg

whatsapp-image-2018-06-13-at-16.26.02.jpg

whatsapp-image-2018-06-13-at-16.26.53.jpg

whatsapp-image-2018-06-13-at-16.28.25.jpg

whatsapp-image-2018-06-13-at-16.29.15.jpg

YAZIYA YORUM KAT

11 Yorum