1. HABERLER

  2. İSLAM DÜŞÜNCESİ

  3. İfsad Düzenine Karşı Sığınağımız; Cemaat
İfsad Düzenine Karşı Sığınağımız; Cemaat

İfsad Düzenine Karşı Sığınağımız; Cemaat

Müslümanlar dünyanın karmaşasından kurtulmanın, ilişkilerin yakıcı ve yıkıcı boyutlarından uzaklaşıp, sorunlarına adil ve sahih çözümler bulabilmenin adresini Müslüman kardeşlerinin yanında aramalı.

03 Şubat 2020 Pazartesi 20:51A+A-

Sinan Ön’ün yazısı:

İnsanın başka bir insanla, içinde yaşadığı karmaşık toplumla ve bu topluma egemen olan siyasal iktidarla ilişkilerinde temel ölçüyü yaratıcısı ile ilişkisi belirler. Belki de “belirlemeli” dersek daha doğru bir ifade tarzı olacak. Çünkü bu ölçüden uzaklaşan, istikametini “sırat-i müstakim” üzere olmaktan çıkaran insanların hâkimiyetinde geçen zamanlar yaşıyoruz.

Alev Alatlı bir programda; “her yasal olan helal değildir” diyordu. Ne kadar doğru değil mi? Bugün kim milli piyangoya helal diyebilir ama yasal. Ya da miras hukuku, boşanma ve nafaka, çalışma hayatındaki düzenlemeler, adına “katılım” bankacılığı denilse bile mevcut ekonomik sistemin kuralları ile işleyen bankalar yasal değil mi?

Oysa inancında oldukça muhafazakâr ancak yaşamında fazlasıyla seküler olan garip bir toplum olduğumuzun örnekleriyle dolu hayatımız! Dün, daha fazla kâr elde etmek uğruna yatırdıkları paralarını kurtarmak için, batan bankaların önünde “cevşen okuyan” tesettürlü ablaların yerini bugün “çiftlik bank” gibi farklı “yatırım” yollarından daha fazla kazanmak isteyen “mağdurlar” almadı mı?

Yazının Devamı >>>