1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. “İdlib’e Bir Briket Yolla! Yetimlerin Başını Sokabilecekleri Bir Evi Olsun!”
“İdlib’e Bir Briket Yolla! Yetimlerin Başını Sokabilecekleri Bir Evi Olsun!”

“İdlib’e Bir Briket Yolla! Yetimlerin Başını Sokabilecekleri Bir Evi Olsun!”

Suriye’de Esed-İran-Rusya şer cephesinin İdlib’de başlattığı abluka ve saldırılar Türkiye sınırına doğru göçü hızlandırıyor. Barınmaya muhtaç yeni ailelerin eklenmesiyle birlikte briket evlere olan ihtiyaç artıyor.

21 Şubat 2020 Cuma 16:10A+A-

HAKSÖZ-HABER

Özgür-Der ve Fetih Derneği, başta yetim çocuklar ve şehit aileleri olmak üzere İdlib ve Halep kırsalında abluka altındaki bölgelerden gelen muhacirler için briket ev yapımına devam ediyorlar.

Şuana kadar 200’e yakın briket evin yapımının tamamlanıp ihtiyaç sahiplerinin yerleştirildiği bölgede ayrıca Özgür-Der ve Fetih Derneği’nin inşa ettiği ve yetim çocuklar ile şehit ailelerinin ağırlandığı iki yaşam ve destek merkezi bulunmakta.

Yeni gelen muhacirler için her ne kadar 200’e yakın briket ev tamamlanmış olsa da daha yüzlerce eve olan acil ihtiyaç sürmekte. Gerek yollarına düşüp görece daha güvenli olan sınır bölgelerine doğru hareket eden yeni göç kervanlarının ağırlanması, gerekse de halihazırda en ufak bir yağışta çamur deryasına dönüşen çadır kamplardaki kardeşlerimizin durumunun iyileştirilmesi için birçok briket eve ihtiyaç var.

Özgür-Der ve Fetih Derneği, İdlib’deki abluka ve saldırılardan kaçıp kendilerine sığınan kardeşlerimizi çamur deryasına dönüşen çadırlara mahkum etmiyorlar. Bunun yerine imkanları oranında belli sayılarda aileleri geçici olarak Şehid Muhammed Mursi Yetim Yaşam Merkezi’nde misafir ederek kendileri için briket ev inşa etmeye çabalıyorlar. 25 metre kareden oluşan bu 1+1 evlerin mutfak, WC, elektrik ve su tesisatı bulunmakta ve ek olarak tabanı ve çatısı betondan oluşmaktadır.

Özgür-Der’in konuyla ilgili başlattığı “İdlib’e Bir Briket Yolla! Yetimlerin Başını Sokabilecekleri Bir Evi Olsun!” kampanyası devam ediyor. Sizler de aşağıdaki hesapları kullanarak bu kamyaya destek olabilirsiniz:

briket-ev-kampanyasi.jpg

HABERE YORUM KAT

2 Yorum