1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. İdam Kararı Mısır Yargı Tarihine Kara Bir Lekedir
İdam Kararı Mısır Yargı Tarihine Kara Bir Lekedir

İdam Kararı Mısır Yargı Tarihine Kara Bir Lekedir

Hamas Sözcüsü Sami Ebu Zuhri, "Mısır'daki mahkemenin, Hamas mensuplarına ilişkin aldığı karar, gerçekten esef verici" dedi.

16 Mayıs 2015 Cumartesi 15:03A+A-

Hamas, Mısır mahkemesinin kamuoyunda "hapishaneler baskını" olarak bilinen dava kapsamında bazı mensuplarının dosyasının, haklarındaki idam kararıyla ilgili görüş alınması için müftülüğe gönderilmesini "esefle" karşıladığını bildirdi.

Kararla ilgili AA muhabirine açıklama yapan Hamas Sözcüsü Sami Ebu Zuhri, "Mısır'daki mahkemenin, Hamas mensuplarına ilişkin aldığı karar, gerçekten esef verici" dedi.

"Mısır yargı tarihinde kara bir leke"

"Davanın siyasi olduğunu, verilen kararın ise Mısır yargı tarihine kara bir leke sürdüğünü" ifade eden Ebu Zuhri, idam kararıyla ilgili görüş alınması amacıyla dosyaları müftülüğe gönderilenler arasında "Filistinli şehit ve tutuklu direnişçilerin" bulunduğunu kaydetti.

"İsrail'in son saldırılarında şehit olan Kassam Tugayları'nın komutanlarından Raid el-Attar ile 1996 yılından bu yana İsrail hapishanesinde tutuklu bulunan ve müebbet hapse mahkum edilen Hasan Selame hakkında nasıl karar alındığını bilmiyoruz" ifadelerini kullanan Ebu Zuhri, suçlu bulunan isimlerin, Mısır'a hiç girmediğini belirtti.

Hamas'ın Mısır'ın içişlerine karışmadığını, Filistinlilerin Mısır'ın içişleriyle bir alakasının bulunmadığını vurgulayan Ebu Zuhri, "Mısır yargısı Hamas'la ilgili olarak politik hedeflere göre hareket ediyor" diye konuştu.

Kahire Ceza Mahkemesi bugün "Vadi'n-Natrun Hapishanesi Olayı" olarak da bilinen "hapishaneler baskını" davasında aralarında 73 Filistinlinin de bulunduğu 106 kişinin dosyasını, haklarındaki idam kararıyla ilgili görüş alınması için müftülüğe göndermişti.

Gazze'deki İçişleri Bakanlığı'ndan 17 Aralık'ta yapılan açıklamada, Mısır Başsavcılığı'nın 73 Filistinliye yönelttiği suçlamaların "uydurma" olduğu, sanıklardan 3'ünün Mısır devriminden önce hayatını kaybettiği bildirilmişti. Açıklamada ayrıca, dava kapsamında yargılanan 33 sanığın da Gazze'den hiç çıkmadıkları belirtilmişti.

"Hapishaneler baskını" davasında, 106'sı firari ve 25'i tutuklu 131 sanık, 25 Ocak 2011'de Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek'in devrilmesiyle sonuçlanan halk ayaklanmasında, "11 hapishane ve karakola saldırarak, tutukluların firarına yol açmak ve 3 subayı kaçırmakla" suçlanıyordu. 

(AA)

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT