1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Hopa’da Kuran’ın Hayatla İlişkisi Konuşuldu
Hopa’da Kuran’ın Hayatla İlişkisi Konuşuldu

Hopa’da Kuran’ın Hayatla İlişkisi Konuşuldu

Hopa'da, Özgür-Der Genel Başkanı Rıdvan Kaya'nın sunumuyla , Kur'an'ın Hayatla İlişkisi konulu bir panel gerçekleştirildi.

19 Şubat 2013 Salı 13:20A+A-

 

Hopa-Kemalpaşa’da faaliyetlerini sürdüren Yeryüzü Kültür Derneği’nin eğitim seminerlerinin ilkini Özgür-der Genel Başkanı Rıdvan Kaya sundu.

Seminer programı Bayram Gökkaya’nın Kuran-ı Kerim tilaveti ile başladı. Yeryüzü Kültür Derneği adına Bahattin Yılmaz selamlama ve teşekkür konuşması yaptı. Konuşmanın ardından sunumunu yapmak üzere Özgür-der Genel Başkanı Rıdvan Kaya kürsüye davet edildi.

Dünyada sürekli bir değişim içinde olduğumuzu belirterek başladığı konuşmasında Rıdvan Kaya, kendimizden başlayarak, ailemizi, içinde yaşadığımız toplumu hayırlı olana doğru yöneltecek çabalar içinde olmalı, Rabbimizin istediği yönde bir değişimin taşıyıcılığına soyunmalıyız dedi.

Nefsimizin yanında yaşadığımız sistemden kaynaklanan zorluklardan bahseden Kaya, insanları namaza, infaka, Salih amellere, Allah’ı birlemeye çağıran bir sistemle değil şirki, haramı, ifsadı yaygınlaştıran bir sistemle karşı karşıya olduğumuzu belirterek sistemin kuşatıcı yapısına değindi. Eğitimden, sokağa, iş hayatından, kültüre dek her yere nufüz ediyor ve etkisini hissettirdiği her alanda, her noktada insanlara cahili ideolojisini dayatıyor dedi.

Müslümanlar olarak Kuran nimetinin bir gereği olarak bu cahili işleyişi reddetmek, onu dönüştürmek zorunda olduğumuzu belirten Kaya, Hac suresinin 78.ayetinde belirtildiği gibi şahitlik vazifesini değişen dünyada asla değişmeyecek olan vazifemiz, hatta kimliğimiz olarak öne çıkartmak, bir anlamda hayat tarzımız haline getirmeliyiz dedi.

Son olarak Nasıl yapmalıyız üzerine değinen Kaya şunları söyledi;

1-Her şeyden önce Kuran’ı rehber edinip Kuran’ın nasıl yaşanacağını bize gösteren Resul’un sünnetine tabi olacağız.

2-Talebimiz asla şartların belirlediği bir İslam değil, bilakis şartları belirleyen bir İslam bizim dinimizdir.

3-Biz tebliğle, davetle, Allah’ın dinini hâkim kılma mücadelesiyle mükellefiz. Dünyevi planda zaferle değil seferle mükellefiz.

4-Mücadele azmini taşıyabilmek için ümitvar olmalıyız.

5-Hayat boyu sürecek ve zorluklarla, sınamalarla yaşanacak bu mücadelenin tek başına altından kalkılacak bir görev olmadığını, sizden hayra çağıran, marufu emreden ve münkerden nehyeden bir topluluk bulunsun emriyle mükellefiz.

Program soru-cevap bölümünden sonra sona erdi.

Bahattin Yılmaz hocamızın nezaretinde Batum gezisiyle Kemalpaşa programı sonlandırıldı.

Haksöz-Haber

2013-02-17-18.49.06.jpg

2013-02-17-18.50.00.jpg

2013-02-17-19.21.41.jpg

HABERE YORUM KAT

4 Yorum