1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Hayırda Buluşanlar Topluluğu Koronavirüs Sürecinde Yardımlarına Devam Ediyor
Hayırda Buluşanlar Topluluğu Koronavirüs Sürecinde Yardımlarına Devam Ediyor

Hayırda Buluşanlar Topluluğu Koronavirüs Sürecinde Yardımlarına Devam Ediyor

Muş Alparslan Üniversitesi Hayırda Buluşanlar Topluluğu (HBT), koronavirüs ile mücadele kapsamındaTürkiye'de başlatılan dayanışma kampanyasına destek vererek yardım çalışmalarını sürdürüyor.

05 Nisan 2020 Pazar 16:57A+A-

Topluluk gönüllüleri Muş‘taki ihtiyaç sahibi ailelere 48 koli gıda ve hijyen, 12  aileye de nakdi yardım desteğinde bulundu. Topluluk gönüllüleri, bu zor süreçte faaliyetlerini Muş ile sınırlamayıp bulundukları illerdeki yoksul ailelerin de yardımına koşarak çalışmalarını ulusal düzeye taşıdı.

Şu ana kadar Türkiye'nin 13 ilinde yoksul ailelerin yardımlarına koştuklarını söyleyen Topluluk Akademik Danışmanı Hatip Erdoğmuş konuyla ilgili şunları paylaştı: "Dünyada nerdeyse tüm ülkelerin karşı karşıya kaldığı Covid-19’un ülkemizde görülmeye başlanmasıyla biz de milletçe mücadelemizi sürdürüyoruz. Bu mücadele kapsamında alınan sağlık tedbirler kapsamında bazı işyerlerinin geçici bir süreliğine kapatılmasına karar verilirken, altmış beş yaş üstü ve kronik rahatsızlığı bulunan kişilere de sokağa çıkma yasağı getirildi. Ülke olarak bu hastalıktan dolayı işini kaybedenler, evden çıkamayan yaşlılarımız, ihtiyaç sahibi ailelerimiz için başlatılan çalışmalara bizler de topluluk olarak imkânlarımız ölçüsünde destek olmaya çalışıyoruz. Üniversitelerin eğitime ara vermesiyle memleketlerine dönen gönüllülerimizle, daha önce gönüllümüz olup şu an üniversitemizden mezun olanlar, bulundukları yerlerde de bu zor süreçte insanlara yardım etmek istediklerini söyleyince bizler de Muş merkezli yardım faaliyetlerimizi ulusal çapta sürdürmeye karar verdik. Şu ana kadar Aydın, Adıyaman, Bingöl, Bursa, Diyarbakır, Gaziantep, Hakkari, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Konya, Kütahya ve Muş olmak üzere toplam 13 ilde gönüllülerimiz ihtiyaç sahiplerine destek oluyor. Bundan sonra da destek olmaya da devam edecekler. Bu zor süreci hep birlikte,  birbirimizle yardımlaşarak, rızkımızı paylaşarak atlatacağız, bizim sadece kendimizi ve ailemizi değil aynı zamanda kulluğumuzun gereği olarak yoksul kardeşlerimizi de düşünmemiz gerekiyor. Bizler biriktirdiğimizin değil paylaştığımızın bize kalacağına, rızkımızın paylaştıkça azalmayıp aksine artacağına inanan bir gelenekten geliyoruz. Bizlere destek olan tüm gönüllülerimize, hayırseverlerimize çok teşekkür ederiz."

h-002.jpg

Kütahya'dan kampanyaya destek veren Muş Alparslan Üniversitesi mezunlarından ve aynı zamanda topluluk gönüllüsü olan Merve Bahadır şöyle dedi: "Bu olaylardan sonra hiç unutmamamız gerekir ki Müslüman, Müslümanın yurdu olmalı. Bizi bekleyenler var. Çok yakınımızda, içimizdeler. Yüce Allah’ın Müslümanlara yüklediği infak misyonu, yoksul insanların umududur. İnfak etmek Allah’ın hoşnutluğunu elde etmek amacıyla kişinin kendi malından (imkânlar dahilinde) harcaması, muhtaçlara aynî ve nakdî yardımda bulunması çok güzel bir ibadettir. Toplumu ve bireyi maddi ve manevi olarak zenginleştirir. Öncelikle bir Müslümanın Allah’a olan imanını güvene çevirmesi gerekir ki infak etmenin imkânla sınırlı değil imanla alakalı bir kavram olduğu bilincini yakalaması mümkün olsun. Topluluğun başlattığı bu hayra ortak olduğum için de kendimi şanslı hissediyorum, bu süreçte daha çok dayanışma içinde olmalıyız."

t-002.jpg

Bugün Hayırda Buluşanlar Topluluğunun  desteğiyle bir aileye daha ulaşmanın mutluluğunu yaşadığını, bu zor zamanda birliğin beraberliğin ne kadar önemli olduğunu tekrar görmüş olduğunu belirten Çocuk Gelişimi Bölümü öğrencisi Emine Çalışan, "Bingöl'den yardım kampanyasına destek olmaya çalışıyorum. Çok şükür bizim hiç bir şeye ihtiyacımız yok ama olanlara yardımeli uzatmam gerektiğinin bilincinde olarak çevremdeki ihtiyaç sahiplerinin yardımına koşarak yanlarında olduğumuzu, kardeş olduğumuzu göstermeye çalışıyorum. Bu yardımları dağıtırken insanların yüzündeki o umutlu bekleyiş o tebessümü hiç unutamam. Rabbim bu zor günde herkesin yardımcısı olsun. Hep söylüyoruz; biriktirdiğimiz  değil, paylaştığımız bizimdir. İyi ki paylaşanlardanız."

HBT’nin Muş merkezli yardım çalışmalarına Gaziantep'ten destek veren Muş Alparslan Üniversitesi mezunlarından ve aynı zamanda topluluk gönüllüsü olan Kezban Ercan, HBT ile el ele, hep birlikte yardımlaşmaya davet ederek, "Çıktığımız bu yolda şimdi de siz değerli hayırseverlerimizin destekleriyle Türkiye'nin her iline ulaşmaya çalışıyoruz. Bugün Gaziantep'te bir ailemize daha destek olduk. Gün yardımlaşma günüdür. Kirada oturan insanlarımızı unutmamamız, onlara maddi manevi desteklerimizi esirgemememiz gerekiyor. İçinde bulunduğumuz imtihandan en az zararla, daha güzel bir imanla ve daha hayırlı bir hayat yaşayarak çıkmamız  duasıyla ümit ediyorum." dedi.


 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum