1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Hayırda Buluşanlar Topluluğu (HBT) Ramazan ayında yüzlerce aileye ulaştı
Hayırda Buluşanlar Topluluğu (HBT) Ramazan ayında yüzlerce aileye ulaştı

Hayırda Buluşanlar Topluluğu (HBT) Ramazan ayında yüzlerce aileye ulaştı

Muş Alparslan Üniversitesi merkezli Hayırda Buluşanlar Topluluğu, yardım faaliyetlerine Ramazan ayında da devam etti.

17 Mayıs 2021 Pazartesi 14:36A+A-

Hayırda Buluşanlar Topluluğu Başkanı Hacer Elitaş çalışmalarla ilgili şunları söyledi: “Ramazan ayı başlamadan önce gönüllülerimizle yaptığımız istişareler sonucunda ‘Kardeş Ailem Olur Musun’ kampanyasını başlatma kararı aldık. Kampanyamıza ‘Kardeş Aile’ adını vermemizin sebebi topluluktaki her bir gönüllü arkadaşımızın ve hayırseverlerimizin bir ihtiyaç sahibi aileye koli hazırlaması, o aileyi kendi kardeş ailesi yapması. Tıpkı Peygamber efendimiz (sav) in Medine’ye geldikten sonra ensar ve muhaciri kardeş ilan edip aralarındaki yardımlaşma ve dayanışma bağını kuvvetlendirmesi gibi güzel bir amel olacağını düşündük. Bu kampanyayla Allah’ın izniyle ve de hayırseverlerimizin desteğiyle zor günler geçiren ailelerin bir nebze de olsa gıda ihtiyacını gidermeyi,  onların yanında ve kardeş olduğumuzu hissetmelerini amaçladık.

Yardımlaşma ve Paylaşma Ayıdır Ramazan

Ramazan ayı yardımlaşma ayıdır; ikramları, ihsanları, infakları, sadakaları, fitreleri, zekâtlarıyla her türlü yardımlaşma duygusu Ramazan ayıyla birlikte zirveye ulaşır. Oruç; açlığın, yoksulluğun ne demek olduğunu öğrettiği gibi, açları ve yoksulları düşünmek gerektiğini de öğretir. Bu yönüyle Ramazan ayında sadece bireysel kazançlar ve ferdi menfaatler değil, toplumsal hassasiyetler, yardımlaşma ve dayanışma duyguları da harekete geçer. Ramazan ayıyla birlikte hayırlar ve bereketler bütün insanlığı kuşatacak şekilde genişler, cömertlik duyguları ziyadeleşir. Haliyle 11 ayın sultanı olan bu ayı iyi değerlendirmek ve bu ayda imkan dahilinde infak etmek gerekirdi. Kur'anı Kerim'de Allah (cc):"Mallarını gece ve gündüz, gizli ve açık hayra sarf edenler var ya, onların mükâfatları Allah katındadır. Onlara korku yoktur, üzüntü de çekmezler." (Bakara274) der.

Düzenlediğimiz Kampanya ile Onlarca Aileye Yardım Ettik

Bizler Hayırda Buluşanlar Topluluğu olarak düzenlediğimiz ‘Kardeş Ailem Olur Musun’ kampanyası ile bu Ramazan ayında da yoksulun sofrasına ortak, yetimin gülümsemesine vesile olmaya çalıştık. Asr-ı saadetteki ölçülere bakarsanız, neyiniz varsa onu bölüşmekten bahsediliyor. Yani ‘herkesin sahip olduğu kadarını başkasıyla paylaşabilmesi yani ötekinin farkında olması. Bizler de bir öğrenci topluluğu olarak neyimiz varsa onu paylaşmaya özen gösteriyor ve gayret ediyoruz. Duamız; örnek aldığımız sahabe kardeşliği vasıtasıyla ahir zamanda olduğumuzu unutup asr-ı saadete hicret etmek ve peygamber kokusu almaktır. Peygamber Efendimiz (s.a.s); "Veren el alan elden üstündür" buyurmuştur. Böylece Müslümanlara, yardım edilen değil yardım eden kişi olmalarının daha iyi olduğunu bildirmiştir. Sıkıntı ve darlık zamanlarında Müslüman kardeşlerinden yardım, anlayış ve sevgi görenler, sıkıntılarını atlatınca çalışıp kazanmaya, alan el değil veren el olmaya bakacaklar. Böylece toplumda bir fazilet yarışı başlayacaktır. Bizler de Hayırda Buluşanlar Topluluğu olarak bu Ramazan ayında da fazilet yarışına girip Muş merkez, ilçeleri, beldeleri ve köyleri olmak üzere; yoksul, yetim, dul, öksüz ihtiyaç sahibi 300 aileye Ramazan kolisi, 43 aileye de nakdi, 7 aileye de alışveriş kartı yardımında bulunduk. ‘’Hayra ne harcarsanız Allah onun yerine başkasını verir.’’(Sebe / 39) ayetiyle Allah’ın hepimiz için yarattığı eşsiz nimetlerden hep birlikte yararlanalım, diyerek hayırseverlerimize ve emeği geçen herkese şükranlarımızı sunuyoruz, Rabbim bizleri tekrar Ramazana kavuştursun inşallah.

Filistin’deki Kardeşlerimiz İçin de Yardım Kampanyası Başlatacağız

Bayrama; “terörist İsrail”in Mescidi Aksa’daki  saldırıları ve sonrasında Gazze’deki kardeşlerimize bombalar yağdırmasından dolayı buruk girdik. ” İnşaallah en yakın zamanda kardeşlerimizle birlikte topluluk olarak Filistinli kardeşlerimiz için  yardım kampanyası başlatacağız. Katil İsrail maalesef Gazze’de birçok yeri yerle bir etmiş, on binlerce kardeşimizi mağdur etmiş ve onlarca kardeşimizi de şehit etmiştir. Bu kardeşlerimizin yaralarını sarmak, yanlarında olduğumuzu onlara hissettirmek için elimizden geldiğinden fazlasını yapmak zorundayız. Onlara her zaman yardım elini uzatmamız gerekiyor. Hayırseverlerimizden ordaki kardeşlerimiz için de yardım talebinde bulunuyoruz. Allah, yaptığınız ve yapacağınız yardımları katında kabul etsin inşaallah.”

1ba3c38c-bf40-41fa-a2ce-d90003405ed3.jpg

1d5951ba-18c6-4d8a-b8f2-7df03f9c85ca.jpg

7e9006d6-9aab-4401-b0e7-31032e609a21.jpg

9db90904-7539-447e-b17a-689734a3260a.jpg

da699469-52aa-4a21-9596-63dfd2a0fb97.jpg

HABERE YORUM KAT