1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. İdlib bölgesinde ‘Necip Kibar Kampı’ inşa edilecek
İdlib bölgesinde ‘Necip Kibar Kampı’ inşa edilecek

İdlib bölgesinde ‘Necip Kibar Kampı’ inşa edilecek

Özgür-Der ve Fetih-Der tarafından İslami camianın önemli isimlerinden geçtiğimiz hafta rahmetli olan Necip Kibar ağabeyimizin adını taşıyacak olan mülteci kampının temelleri atıldı.

08 Aralık 2020 Salı 23:38A+A-

HAKSÖZ HABER

Özgür-Der ve Fetih-Der’in Suriye kırsalındaki yardım organizasyonları devam ediyor. İslami camianın önemli isimlerinden Avukat Necip Kibar’ın adına yapılacak olan mülteci kampı İdlib bölgesinde kurulacak.

Temelleri atılan kampta 400 ev olması amaçlanıyor. Türkiye sınırında AFAD’ın da faaliyet yürüttüğü bir köy olan Meşhed Ruhin’de iki oda, tuvalet, banyo ve mutfak şeklinde 48 metre kare olarak inşa edilecek evler ihtiyaç sahibi kardeşlerimizin hizmetine sunulacak.

İki ailenin kalabileceği yağmurlu ve karlı havalarda korunaklı olması için çatısı beton malzemeden yapılacak olan bir evin maliyeti ise 8000 TL. Elektrik ve su tesisatına sahip olan evler geçici kullanımdan ziyade daha uzun vadeli kullanım amacıyla inşa ediliyor.

Suriye Savaşı’nda rejim, Rusya ve İran tarafından evlerinden ve memleketlerinden yoksun bırakılan mülteci kardeşlerimiz için Necip Kibar ağabeyimizin adına inşa edilecek evler hayırseverlerin katkılarını bekliyor.

Hayatı boyunca mazlum ve mağdur insanlar için koşturan Necip Kibar’ın adının böyle bir mülteci yerleşkesinde yaşatılmasının anlamı, Müslümanların kardeşlik hukukuna ölümün de bir engel teşkil etmediğini göstermektir. Rabbimiz katkıda bulunanların çabalarını ahiretlerine azık eylesin…

ncp-1.jpg

ncp-2.jpg

HABERE YORUM KAT

8 Yorum