1. HABERLER

  2. HAKSÖZ DERGİSİ

  3. Haksöz dergisinin Ocak 2022 sayısı çıktı
Haksöz dergisinin Ocak 2022 sayısı çıktı

Haksöz dergisinin Ocak 2022 sayısı çıktı

Haksöz dergisinin 370. sayısı okurlarıyla buluştu. Kur’an’ın tartışma değil, hayat kitabı olduğu vurgusunun manşete taşındığı dergide ağırlıkla dini anlamada Kur’an ve Sünnet’in öneminin yanı sıra Türkiye’de ekonomik krizle ilgili yazılar yer alıyor.

06 Ocak 2022 Perşembe 22:26A+A-

“Kur’an’ın aydınlığına doğru” şiarıyla yayınını sürdüren Haksöz dergisi Ocak 2022 tarihli 370. sayısında “Vahyi Tartışmakla Değil Yaşamakla Mükellefiz” başlıklı manşetle çıktı.

Gündem’de Türkiye’de ekonomik kriz ve halkın düşen alım gücü konusunda pansuman işlevi gören müdahalelerden ziyade kalıcı çözüm getirmenin önemi vurgulanıyor.

Rıdvan Kaya, ekonomik krizi farklı açıdan değerlendirerek “hamd etmeme krizi”ne dikkat çekiyor. Sıkıntıların kaynağının doğru tespit edilmesi gerektiğini ifade eden Kaya, zorluklar ve sıkıntılar karşısında müminin nasıl hareket etmesi gerektiğini tartışıyor; infak sorumluluğuna işaret ediyor.

Mustafa Durmuş, hükümetin ekonomiye müdahalesinin mahiyetini tartıştığı yazısında kur korumalı mevduat hesabını faizle ilişkilendirerek ekonomi politikalarındaki çelişkileri yorumluyor.

Ali Değirmenci, deneme kıvamındaki yazısında krizin sokağa, hayata, insana değen boyutunu ve ekmek-soğan-simit edebiyatını ele alıyor.

Yusuf Er, Hz. Yusuf’un 7 yıl meselini hatırlattığı yazısında artan gıda fiyatları ve stok meselesine çözüm önerileri sunuyor; ekonomik krizin dünyada nasıl seyrettiğini irdeliyor.

Kapak konusu Kenan Levent, Hamza Türkmen, Musa Üzer ve Rıdvan Kaya’nın yazılarıyla işlenmiş. Kur’an’ın tartışmak değil, yaşamak için indiğinin vurgulandığı yazılarda dini anlama usûlü çerçevesinde özellik Sünnet’in yeri tahlil ediliyor. Post-modern kuşatmayı aşmada Sünnet’in değerine dikkat çekildiği yazılarda Türkiye’deki usûli çalışmaların serencamı da özetleniyor.

Fevzi Zülaloğlu, deizm konusunu etraflıca işlediği yazısında deizmin modern bir düşünce olmadığı yargısına varıyor. Deistlerin agnostiklerle ve ateistlerle benzerliklerini ve ayrıştıkları noktaları da tartışan Zülaloğlu, deizmin diğer dinlerdeki varlığını da irdeliyor.

Murat Kayacan, Caner Taslaman’ın yaklaşımlarından hareketle Tanrı’nın zaman üstü oluşu; evrende determinist bir yapının hâkim olup olmadığı; bilinç ve yapay zekâ; beden ve ruh ve yaratılış gibi konuları ele alıyor.

Eyüp Togan, “helak” konusunu değerlendirdiği yazısında Kur’an’da mucize bahsinin ve afet-musibetlerin ele alınış biçimini ayetlerle tahlil ediyor.

Nuran Şeker, çocuk ve aile meselesini kaleme aldığı yazısında erdemli ve sağlıklı nesillerin yetişmesi için ihtiyacımız olan unsurlara dikkat çekiyor.

İsmail Yusuf, dijital dünyayı ve yeni bir sistem olarak metaverse konusunu ele aldığı yazısında inşa edilen sanal evren ile kamusal alanın nasıl insansızlaşacağına ilişkin verileri analiz ediyor.

Amira Abo el-Fetouh, Lübnan’da Hizbullah liderliğinin Hamas’ın yurt dışındaki lideri Halid Meşal’in Lübnan’a ziyaretini engelleme çabalarını ve Hamas’ın Hizbullah’a rağmen ortaya koyduğu iradeyi yorumluyor.

Hediye Mansur, Suriye kamplarında önemli bir sorunu; mahremiyet konusunu gündeme taşıyor ve çadır kamplardaki kadınların anlatımlarından hareketle bu sorunun hayatı nasıl çekilmez noktalara sürüklediğini ortaya koyuyor.

Abdülfettah İsmail Şenbaş, Carlton J. H. Hayes’in “Milliyetçilik: Bir Din” kitabını analiz ediyor.

Ahmet Kerim Artuk, Kitaplık köşesinde yeni çıkan kitaplardan detaylara yer veriyor.

haksoz370b.jpg

ABONE OLMAK İÇİN TIKLAYIN

İRTİBAT:

0212 524 10 28

[email protected]

HABERE YORUM KAT

4 Yorum