1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Suriyeli muhacirlere cahiliye hukuku mu?
Suriyeli muhacirlere cahiliye hukuku mu?

Suriyeli muhacirlere cahiliye hukuku mu?

Basit bir şakalaşmadan dolayı suçlanan Suriyeli gençler aileleri ile birlikte sınır dışı edilme tehdidi altındalar!

30 Nisan 2024 Salı 17:35A+A-

HAKSÖZ HABER

Türkiye’de hukukun işleyişi açısından büyük tutarsızlıklara imza atılmaya devam ediliyor. Bursa’da bir basketbol sahasında kendi aralarında şakalaşan Suriyeli gençler sosyal medyada ırkçı hesaplar tarafından hedef gösterilince gözaltına alındılar.

Yaşanan vahamet bununla da sınırlı değil. Çocukları gözaltına alan Bursa Emniyet Müdürlüğü olayla hiçbir şekilde alakası olmayan aileleri de gözaltına aldı. Kimsenin zarar görmediği basit bir şaka sebebiyle şuana kadar 20’yi aşkın kişi gözaltında ve sınır dışı edilme tehdidi altında! Gözaltına alınanlar arasında 3 aylık bir bebek dahi var...

Yetkili isimlerin şu sorulara cevap vermesini ve bu akıl dışı tutumu sona erdirmesini talep ediyoruz:

Çocukların bu yaptıkları neden suç sayıldı? Bu çocuklar Türkiye vatandaşı olsaydılar aynı muameleye maruz kalırlar mıydı? Aileler hangi gerekçeyle çocuklarının şakalaşmasından sorumlu tutuldu? Emniyet ırkçı sosyal medya hesaplarının yönlendirmeleriyle mi hareket ediyor?

Türkiye’de herkes için farklı bir hukuk yoksa mülteci gençler ve ailelerinin yaşadıkları zulüm sonlandırılmalıdır. Cahiliye hukukuyla hareket ederseniz ortaya sadece daha fazla mağduriyet çıkar!

HABERE YORUM KAT

2 Yorum