1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Birzeit Üniversitesi öğrencileri, Alman büyükelçisini üniversiteden kovdu
Birzeit Üniversitesi öğrencileri, Alman büyükelçisini üniversiteden kovdu

Birzeit Üniversitesi öğrencileri, Alman büyükelçisini üniversiteden kovdu

Filistinli öğrenciler Gazze'deki katliamın suç ortağı Almanya büyükelçisini Birzeit Üniversitesi'nden kovdu. Ziyarete izin veren üniversite yönetimi de protesto edildi.

30 Nisan 2024 Salı 17:00A+A-

Filistin'in Batı Şeria bölgesinin Ramallah şehrinde bulunan Birzeit Üniversitesi'nin öğrencileri Almanya'nın büyükelçisini, ülkesinin Gazze'deki vahşi saldırılara ve siyonist soykırıma destek vermesi yüzünden bugün (30 Nisan Salı) Filistin Müzesi'nden kovdular. 

Öğrencilerin, müzenin kapılarını Alman büyükelçisinin yüzüne kapattıkları ve onu derhal oradan uzaklaşmaya zorladıkları, büyükelçi hızlı bir şekilde oradan uzaklaşırken de  arkadan onu yuhaladıkları ve Almanya'nın siyonist soykırıma desteğini lanetleyen sloganlar attıkları olay hakkındaki videolarda gözlemleniyor. 

Öğrencilerin aynı zamanda, işgal rejiminin 207 günden beri süren vahşi katliamlarına ve soykırım savaşına açıkça destek veren Almanya'nın bu tutumuna rağmen büyükelçisinin söz konusu ziyareti gerçekleştirmesine fırsat tanıyanları da sert bir şekilde eleştirdiklerine dikkat çekildi. 

Almanya siyonist işgal rejiminin Gazze'de sergilediği vahşet ve katliama aynen ABD gibi şartsız ve sınırsız destek sağlamasıyla, işgal rejimi aleyhine uluslararası kurumlarda açılan davalarda onun yanında durmakla öne çıktı.

Kaynak: Filistin Enformasyon Merkezi

HABERE YORUM KAT

2 Yorum