1. HABERLER

  2. KÜLTÜR SANAT

  3. Grup Yürüyüş’ün Yeni Albümü HURRİYYA Çıktı!
Grup Yürüyüş’ün Yeni Albümü HURRİYYA Çıktı!

Grup Yürüyüş’ün Yeni Albümü HURRİYYA Çıktı!

Grup Yürüyüş’ün üçüncü albümü “Hurriyya” çıktı. Ortadoğu İntifadasına atfedilen Hurriyya, iddialı şarkılar içeriyor.

10 Mayıs 2013 Cuma 20:05A+A-

HAKSÖZ-HABER

2005’te “Umuda Yürüyüş” ve 2009’da “Adanış Günü” adlı albüm çalışmalarından sonra uzun süredir üçüncü albüm hazırlıkları içinde olan Grup Yürüyüş, nihayet “Hurriyya” ile dinleyicilerinin karşısına çıktı.

Ekin Prodüksiyon tarafından yayınlanan “Hurriyya” adlı albüm coşkulu içeriğiyle dikkat çekiyor. Albüm için zengin bir orkestrayla çalışan Grup Yürüyüş, eserlerinin çoğunu başta Suriye olmak üzere İslam coğrafyasında diktatörlere karşı ayaklanan halklara ithaf ediyor.

13 eserden oluşan albümde eserlerin çoğunun söz ve müziği Grup Yürüyüş’ün kendisine ait. Ayrıca Ali Emre, Serdar Bülent Yılmaz, Haşim Ay ve cezaevinde tutuklu bulunan Atavi O. Erdemir’in de sözleri bulunuyor. Şair Ali Emre ayrıca iki şiirini albümde bizzat seslendirmiş. Müziği Kofia’ya ait bir eser de Grup Yürüyüş yorumuyla dinleyicilerine bu albümle ulaşıyor. Albümde iki Arapça ve bir de Kürtçe eser bulunuyor.

Güçlü koro okumalarının yanı sıra farklı vokal denemelerinin öne çıktığı albümün altyapısı da dinamikliğiyle dikkat çekiyor. Hurriyya albümünde farklı müzik tarzlarından tınıların yer alması ayrı bir zenginlik olarak dikkat çekiyor.

Ortadoğu’da yaşanan ayaklanmalar ve özellikle Suriye’de yaşanan kıyıma karşın ortaya konan kesintisiz direnişin ağırlıklı yer aldığı albümde Mavi Marmara ile ilgili de iki eser bulunuyor. Mavi Marmara şehitlerine ithaf edilen eserlerin yanı sıra Uludere katliamına yönelik bir ağıt ve Peygamberimize ithafen yazılmış bir eser bulunuyor.

CD SİPARİŞ: 0212 524 10 28 / Cep: 0536 448 07 33

HURRİYYA'da yer alan eserlerden kısa kısa:

 

ALBÜMÜ TEMİN EDEBİLECEĞİNİZ ADRESLER (tıklayın)

ALBÜMDE YER ALAN ESERLER:

1- MİLYONLARIZ

Söz-Müzik: Grup Yürüyüş

2- YİNE BİZ

Söz-Müzik: Grup Yürüyüş

3- ŞUHEDA

Söz-Müzik: Firkatu’l Ğuraba

4- ÖZGÜR SURİYE

Söz: Ali Emre / Müzik: Grup Yürüyüş

5- DİRENÇ OLUR

Söz: Atavi O. Erdemir / Müzik: Grup Yürüyüş

6- ZALİMLERE VUR

Söz: Grup Yürüyüş / Müzik: Kofia

7- RESÛLÊ AZADÎ

Söz: Haşim Ay / Müzik: Grup Yürüyüş

8- SAVAŞA SAVAŞA

Söz-Müzik: Grup Yürüyüş

9- ROTAMIZ YARINLARA

Söz-Müzik: Grup Yürüyüş

10- ULUDERE’YE AĞIT

Söz: Serdar Bülent Yılmaz / Müzik: Grup Yürüyüş

11- ŞEMSU’L HURRİYYA

Söz-Müzik: Ultras White Knights

12- NİNNİ

Söz-Müzik: Grup Yürüyüş

13- ÖZGÜR SURİYE -2-

Şiir: Ali Emre / Müzik: Grup Yürüyüş

hurriyya-grup-yuruyus.jpg

Bismillah…

Umuda Yürüyüş (2005) ve Adanış Günü (2009) adlı albümlerimizden sonra üçüncü albümümüzü sizlere ulaştırmayı nasip eden Rabbimize hamd ediyoruz.

Yaşadığımız coğrafyada hissiyatımıza yansıyan acıları, hüzünleri, özlemleri, öfkeleri, sevinçleri ve coşkuları notalara nakşetmeyi, ezgilerin diliyle aktarmayı sorumluluğumuzun, kulluk ve şahitlik bilincimizin bir gereği olarak gördük.

Bu minvalde Tunus’ta başlayıp Mısır’a, Libya’ya ve inanç coğrafyamızın birçok bölgesine yayılan kıyam sürecinin Suriye’de destanlaşan bir mücadeleye dönüşmesinin hikâyesini sözümüze ve müziğimize konuk etmenin onurunu yaşıyoruz. İnsanlık tarihinin en büyük başkaldırılarından birine kayıtsız kalan, ümmetin çocuklarını garip ve mahzun bırakan ihanet eksenine rağmen, ezgilerimiz ve marşlarımızla özgürleşen safların yanında durmaktan kıvanç duyuyoruz.

Hurriyya, izzetin ve şehadetin anlamını, güzelliğini bizlere öğreten Suriye cihadının ve coğrafyamızdaki diğer diktatörlüklere başkaldırı sürecinin tanığıdır. “Halk, bu nizamın değişmesini istiyor!” sloganlarıyla meydanları çınlatanların; tevhid, özgürlük ve adalet şiarını bayraklaştıranların sesidir. Yıllardır sömürülen, ezilen, aşağılanan mazlum ve mustazaf kitlelerin çığlığının dost ve kardeş yüreklerde yankılanmasıdır. Zulme ve zillete boyun eğmedikleri, özgürlük ve adalet taleplerini yiğitçe haykırdıkları, meydanları bir direniş mektebine çevirdikleri ve duvarları bu taleplerle donattıkları için parmakları kırılan, kurşuna dizilen fakat içimizde direniş filizleri yeşerten gencecik aslanlara bir şükran borcudur.

Hurriyya, karartılan ve küçümsenen umutlarımızı gerçekleştirebilmek için yola koyulanların ve bu uğurda kurban verenlerin dayanışma ruhlarının asla yitmeyeceğinin, unutulmayacağının ifadesidir. Duaları, gözyaşları ve kanlarıyla Gazze’ye bereket yağdıran Mavi Marmara şehitlerimizin tutuşturmak istedikleri meşalenin hiç sönmeyeceğinin ilanıdır.

Hurriyya, güzel gelişmelere rağmen yaşadığımız topraklarda meydana gelen acılara sessiz kalmama çağrısı ve Peygamberimizin (s) inşa ettiği eşsiz ensar-muhacir kardeşliğine duyduğumuz özlemin dizeler ve ezgiler eşliğinde dile gelmesidir.

Hurriyya, “Yazıklar olsun özgürlük için çarpmayan kalbe!” diyerek gemileri yakanların, yepyeni yarınlar için sesini ateşe verenlerin şarkısıdır. Murdar baltalı Kabillere inat, yeryüzünde inancın ve inkılâbın ekmeğini paylaşmaya duranların bitimsiz direniş tutkusunun, çocuklarımızın gözlerinde parıldayan güzellik ve devrim muştusunun mümbit çağıltısıdır.

Selam imanı, onuru, direnişi kuşanıp “Hurriyya” diye haykıranların üzerine olsun. GRUP YÜRÜYÜŞ

GRUP YÜRÜYÜŞ İLETİŞİM:

http://www.grupyuruyus.org

facebook.com/grupyuruyus

twitter.com/grupyuruyus

 

HABERE YORUM KAT

7 Yorum