1. HABERLER

  2. KÜLTÜR SANAT

  3. Grup Yürüyüş, Fırat Üniversitesinde Konser Verdi
Grup Yürüyüş, Fırat Üniversitesinde Konser Verdi

Grup Yürüyüş, Fırat Üniversitesinde Konser Verdi

Grup Yürüyüş, 14 Kasım Cuma akşamı Elazığ’da Fırat Üniversitesi öğrencilerine konser verdi.

16 Kasım 2014 Pazar 11:20A+A-

HAKSÖZ-HABER

Fırat Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi’nde Genç Düşünce Öğrenci Topluluğu tarafından “Kuşatma Altındaki Ortadoğu ve Sorumluluklarımız” konulu bir etkinlik düzenlendi.

Panelde üniversite öğrencisi Fatih Bakır’ın açış konuşmasının ardından Davet ve Kardeşlik Vakfı Yön. Kur. Bşk. Recep Songül bir konuşma yaptı. Ortadoğu isimlendirmesinin dahi Müslümanlara ait olmadığını hatırlatan Songül, asıl tehlikenin bizim kendi içimizde düştüğümüz fikir ayrılıkları olduğuna vurgu yaptı. Songül, konuşmasında şunları vurguladı:

“Protesto etkinliklerinin yanı sıra kapsamlı çalışmalar yapmalıyız. Filistin’i kaybetme sebebimiz, ‘Filistin, Filistin’in sorunudur’ düşüncesidir. Bilinçli insan, bilinçli Müslüman olmalı ve meselelere ümmet perspektifiyle bakabilmeliyiz. Mısır, Suriye, Kudüs hepimizin meselesidir. Ortadoğu’da bitirilmek istenen İslami şahsiyettir. İnsan yetiştirmeye dayalı adımlar atmalıyız. Eğiterek, öğretmek gerekiyor. Bize verilen imtihanı ya kazanacağız ya da kaybedeceğiz.”

Etkinlik Grup Yürüyüş konseri ile devam etti. Türkçe, Kürtçe, Arapça repertuarıyla salonu coşturan Grup Yürüyüş, dinleyicilerden gelen yoğun istek parçaları da seslendirdi. Uzunca süren konserin ardından Recep Songül ve Grup Yürüyüş’e plaket takdimiyle etkinlik son buldu.

recep-songul.jpg

grup-yuruyus-elazig-konseri.jpg

grup-yuruyus-elazig-konseri02.jpg

grup-yuruyus-mehmet-ali-aslan.jpg

grup-yuruyus-elazig-konseri03.jpg

grup-yuruyus-elazig-konseri04.jpg

firat-universitesi-elazig.jpg

HABERE YORUM KAT