1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Gökbir Platformu İcra Kurulu Aylık Olağan Toplantısını Gerçekleştirdi
Gökbir Platformu İcra Kurulu Aylık Olağan Toplantısını Gerçekleştirdi

Gökbir Platformu İcra Kurulu Aylık Olağan Toplantısını Gerçekleştirdi

Gökbir dönem sözcüsü Recep Eliaçık Başkanlığında gerçekleştirilen toplantı Eğitim Bir-Sen şubesinde yapıldı. Toplantıya icra kurulunda bulunan Askon, Eğitim-Bir Sen, İHH, Ader, Hayrat Vakfı ve Memur-Sen yöneticileri katıldı.

11 Temmuz 2018 Çarşamba 15:54A+A-

Toplantı gündeminin ilk maddesi olarak Geçtiğimiz günlerde ülke gündemini teşkil eden 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin değerlendirmesi yapıldı. Değerlendirme sonucunda Seçimlerin memleketimiz ve İslam coğrafyası adına memnuniyet verici olduğu hususuna değinilerek bundan sonra STK’lar olarak ne gibi çalışmalar yapılması gerektiği konular üzerine duruldu.

İcra toplantısında ikinci gündem maddesi olan ‘’GENÇLİK’’ konusu ele alındı. Yaşadığımız dijital çağda gençlerle ilgili başlıca problemin iletişim sorunu olduğu ve gençlerde yaşanan diğer tüm sorunlarında iletişim probleminden kaynaklanmasıyla katlanarak devam ettiği belirtildi. Bu hususta İcra olarak hükümetin ve STK’ların üzerine önemli sorumluluklar düştüğünü, Gökbir Platformu olarak Eylül ayında yapılacak genel istişare toplantısında gençlikle ilgili problemlerin ve çözüm yollarının ele alınarak neler yapılabileceği hususlarının konuşulmasına karar verildi.

Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı ‘’Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Sivil Toplum Kuruluşları İle İlişkiler Dairesinin’’ Sivil Toplum Kuruluşlarıyla Birlikte 2 Ağustos 2018 tarihinde Samsun’da  ‘’GENÇLİK’’ konulu yapacağı Çalıştaya  Gökbir platformunda bulunan ve  Amasya’da gençlik çalışması yürüten kuruluşlardan birer temsilci gönderilmesine karar verildi.

15 Temmuz darbe girişiminden bugüne toplumuzda güven probleminin giderek arttığı ve STK’lar olarak ta dokuda bozulma yaşandığının artık açıkça görünür hale geldiğinin altı çizilerek, bu acı gerçeği göz önünde tutarak, yeniden ahlaki  (Doğruluk, Eminlik, Ahde vefa, empati, hüsnü zan, tevazü, kul hakkına girmeme, tahammül, İftira ve Dedikodudan Sakınma) değerlerin birbirimize sürekli hatırlatılmasının öncelikle Rabbimize ve Müslümanlar olarak birbirimize karşı bir sorumluluk olduğu belirtildi.

İmam Hatip okullarının gelecek için ümit vadettiğini, eğitimin kaliteli bir şekilde kurularak, çocuklarımızın imam hatip okullarına gönderilmesin önemine dikkat çekildi. Ayrıca Amasya’da İmam Hatip okullarından 130 erkek ve 75 kız öğrencinin hafızlık için eğitime alınmış olmasının da memnuniyet verici olduğu belirtildi.

Son olarak çocuklarımızın küçük yaşta dinimizle irtibat kurmalarının ve bu vesileyle  karakterlerinin oluşmasında Yaz Kuran Kurslarının önemli bir rol üslendiği belirtilerek, Gökbir Platformuna bağlı kuruluşların başlattığı Yaz Kuran Kurslarına çocuklarını göndermek isteyen ailelerin 05337257174 nolu telefonla iletişime geçerek bilgi alabilecekleri belirtildi.

Genel istişare toplantısının yaz tatili dolayısıyla, tatil sonrası Eylül’ün ilk haftası yapılmasına karar verildikten sonra toplantı sona erdi.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT