1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Filistinli Esirlerle Dayanışma Eylemine Çağrı
Filistinli Esirlerle Dayanışma Eylemine Çağrı

Filistinli Esirlerle Dayanışma Eylemine Çağrı

İsrail zindanlarında bulunan Filistinli esirlerin açlık grevine destek vermek için FİDDER’den eylem çağrısı geldi.

21 Nisan 2012 Cumartesi 00:27A+A-

HAKSÖZ-HABER

Filistinli esirlerimizin yalnız olmadığını haykırmak ve yaşadıkları zulmü protesto etmek için Siyonist İsrail’in İstanbul Levent’teki merkezinde buluşalım!

Türkiye’de yaşayan Filistinlilerin kurduğu Filistin Dayanışma Derneği (FİDDER), 21 Nisan Cumartesi günü 16.00’da 4. Levent’teki İsrail Konsolosluğu önünde bir basın açıklaması yapacak.

Filistinli esirlerin İsrail zindanlarında yaşadığı zulümlere dikkat çeken FİDDER, Filistin Esirler Gününde tutsakların başlattığı açlık grevi eyleminin desteklenmesi yönünde çağrı yaptı. Bu çağrı gereği halen İsrail işgal devletinin hapishanelerinde bulunan 4700 Filistinli esirin yaşadığı hukuksuzluklar İsrail Konsolosluğu önünde protesto edilecek.

Protestoya çeşitli İslami kuruluşların da destek vereceği öğrenildi.

***

FİDDER Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Bereket’in yaptığı açıklama:

Saygıdeğer Filistin Dostları;

Malumunuz Filistin halkının özgürlük mücadelesi bugünümüze kadar tüm meşru yollarla devam etmektedir. Bu mücadelenin sürecinde yapılan sayımlarla, Filistin halkının yaklaşık %25’inin İsrail işgal devletinin hapishanelerinde tutuklandığını göstermektedir.

Çok kötü şartlarda tutuklanan esirlerin hepsinin ortak suçu Filistin’in özgürlüğüne kavuşması için faaliyet göstermeleridir. Esirlerimiz arasında Filistin Millet Meclisinin Başkanı Prof. Dr. Aziz Dweek ve 27 milletvekili de bulunmaktadır.

Filistinli Esir Gününe tekabül eden 17 Nisan 2012 tarihinde İsrail işgal devletinin hapishanelerindeki  kötü şartlara ve insan haklarına aykırı uygulamalara karşı, tüm Filistinli esirler  topluca Açlık Grevi başlatmıştır.

Esirlerin  Açlık Grevinin Amaçları: 

1- Gazzeli esirlerin yıllardır mahrum kaldıkları aile ziyaretlerine kavuşmaları.

2- İzolasyon ve tecrit uygulamasını ortadan kaldırmak.

3- Gece ve çırılçıplak tekrarlanan teftiş uygulamalarını durdurmak, 

4- Mahkeme kararı olmadan idari tutukluluk durumlarını uzatmayı durdurmak.

5- Avukatlarla görüşme yasaklarını iptal etmek.

6- Yüksek para cezalarını iptal etmek.

7- TV seyretme ve aileler ile telefon görüşme haklarına kavuşmak,

8- Tedavi olma hakkı elde etmek.

9- Eğitim tamamlama hakkı elde etmek.

Esirlerin tümü sağlık hizmetlerinden mahrum sayılmaktadır. Yıllardır ameliyat olması gerektiği halde tedavi edilmeyen esirler vardır. Kasıtlı  ihmalden dolayı görmeyi, işitmeyi ve kollarını ya da bacaklarını kayıp eden birçok esir ile sağlık sorunlarıyla ölüme bırakılmış  yüzlerce esirimiz vardır.

Esirlerimiz hapishanelerdeki insan haklarına aykırı uygulamalara karşı dur diyebilmek için sessizce ölmek yerine, topluca şerefli bir şekilde şahadet yolunda ilerlemeyi seçmişlerdir.

Bu zor mücadelede, onların haklarını savunmak, gerçekten insan haklarını savunan herkesin görevidir.

Bu vesile ile sizleri bu zulmün karşısında sessiz kalmamaya davet ediyoruz.

21 NİSAN 2012 Cumartesi günü saat 16:00’da İsrail Konsolosluğu önünde esirlerimizin haklı isteklerini desteklemek için buluşuyoruz.

 

HABERE YORUM KAT