1. HABERLER

  2. KÜLTÜR SANAT

  3. Esma Biltaci İçin Söyledi (VİDEO-KLİP)
Esma Biltaci İçin Söyledi (VİDEO-KLİP)

Esma Biltaci İçin Söyledi (VİDEO-KLİP)

Mehmet Ali Aslan'ın Esma Biltaci'ye ithafen yaptığı "Esma" adlı eser Youtube'da bir klip eşliğinde yayınlandı.

15 Ağustos 2015 Cumartesi 03:07A+A-

HAKSÖZ-HABER

Mısır’da darbe karşıtı gösterilerin sembolü haline gelen Rabiatül Adeviye Meydanında 14 Ağustos 2013 tarihinde gerçekleşen katliamda şehit düşen 17 yaşındaki genç kız Esma Biltaci’nin anısına bir şarkı yayınlandı.

Mehmet Ali Aslan’ın seslendirdiği “Esma” adlı eserin bestesi de Aslan’a ait. Sözlerini ise şair Ali Emre kaleme aldı. Aslan’ın geçtiğimiz haftalarda çıkan “Bahar” adlı albümünde yer alan bu eser, Esma Biltaci’nin hayatını kaybettiği ve “Dünya Rabia Günü” olarak anılmaya başlanan 14 Ağustos tarihinde Youtube’da bir klip eşliğinde yayınlandı.

Mehmet Ali Aslan, eserle ilgili, “İslam coğrafyasının birçok bölgesinde olduğu gibi Mısır’da da hayatları ve mücadeleleriyle büyük bir saygıyı hak eden kahramanlar var. Esma da onlardan biri. Onun hikâyesini herkes okumalı. Gencecik yaşında ümmeti yeniden ihya etme derdine düşmüş ve darbeye karşı meydanlardaki yerini almış bu kahraman kızdan öğreneceğimiz çok şey var. Bu şarkıyı onu ve şehadetiyle bize fısıldadıklarını unutmayalım diye yaptım.” diyor.

Darbeci Sisi’nin güvenlik güçlerinin bir günde binden fazla sivil göstericiyi katlettiği Rabia Meydanında hayatını kaybeden Esma, Müslüman Kardeşler teşkilatının önde gelen isimlerinden Muhammed Biltaci’nin kızıydı. Ölümünün ardından kızına hitaben yazdığı mektupla birçok kişide derin izler bırakan Muhammed Biltaci şu an Mısır zindanlarında ve hakkında verilmiş idam cezası var.

ESMA

Ey yerin incisi göğün ziyneti

Yıldız tarlasıdır durağın senin

Öpmemişti henüz topuğunu Nil

Titretti denizi dudağın senin

 

Meydanlar çırpınır sineler sızlar

Söner mi kurşunla gökte yıldızlar

İşte genç yiğitler kahraman kızlar

Güllerle doludur kucağın senin

 

Babanın yazdığı o mektupla gel

El-Benna ile Seyyid Kutub'la gel

Günlerin elinden tutup da gel

Cennette dokunur duvağın senin

 

HABERE YORUM KAT