1. HABERLER

  2. KÜLTÜR SANAT

  3. Esed İçin Şarkı Söylemenin Dayanılmaz Cazibesi
Esed İçin Şarkı Söylemenin Dayanılmaz Cazibesi

Esed İçin Şarkı Söylemenin Dayanılmaz Cazibesi

Grup Yorum, Tartus'ta Gezi Parkı eylemlerine destek için düzenlenen gösteride Beşşar Esed'in davetlisi olarak konser verdi.

26 Haziran 2013 Çarşamba 12:56A+A-

HAKSÖZ-HABER

Devrimci sol cenahtan diktatör Esed’e yönelik destek gelmeye devam ediyor. Grup Yorum, Suriye’de kadın çocuk demeden 100 binden fazla kişiyi katleden diktatör Beşşar Esed’in davetiyle halen Baas güçlerinin elinde olan ve Nusayrilerin yoğun olarak yaşadığı Tartus şehrinde bir konser verdi.

Gezi Parkı İçin Şebbihalarla Birlikte Şarkı Söylemenin Dayanılmaz Cazibesi

Grup Yorum, daha önce de Esed’e kayıtsız şartsız desteğini bildirmişti. Türkiye’de Esed diktatörlüğünü en açıktan savunan grubun ilişkili olduğu örgütün Suriye örgütlenmesi olan Suriye Halk Cephesi’nin, Baas sponsorluğunda organize ettiği Taksim Gezi Parkına destek gösterisi çerçevesinde verilen konserde Grup Yorum, devrim şarkılarını tecavüzcü, bebek katili Şebbihalarla birlikte söyledi.

grup-yorum_suriye-konseri_tartus03.jpg

Baas rejiminin emperyalizme karşı mücadele ettiğini savunan Grup Yorum’un konseri dün 19.00’da Suriye’nin sahil şehri Tartus’ta gerçekleşti. Fotoğraflar konsere çok fazla ilgi olmadığını gözler önüne serdi.

Sahnede dev bir Esed bayrağının yanına Türkçe-Arapça “Her Yer Taksim Her Yer Direniş!” yazılı bir pankart asan Grup Yorum, konser esnasında Esed diktatörlüğünün yanı sıra Taksim mesajları da verdi. Baas rejimi bayraklarının yanı sıra Türk bayrakları taşıyan göstericiler/dinleyiciler Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan, Hüseyin İnan posterleri ve Başbakan Tayyp Erdoğan aleyhinde yazılmış dözvizler/pankartlar taşıdılar.

Grup Yorum, sosyal medya hesabından paylaştığı konser açıklamasında komik ifadeler dikkat çekiyor. Buna göre Suriye halkı (Baasçıları kastediyor) emperyalizme karşı direnirken, Gezi Parkı eylemcileri de faşizme karşı direniyormuş.

grup-yorum_suriye-konseri_tartus06.jpg

Açıklamada başından beri Esed’i savunuyorduk savunusu yapılmaktan da imtina edilmemiş: “Direnen halkların dayanışması geleneklerine bir halka da Tartus’tan ekleyeceğiz. Suriye’ye yönelik emperyalizmin tehditleri, oyunları ve ardından saldırıları başladığından beri, Grup Yorum konserlerinde, konuşmalarında, eylemlerinde hep Suriye halkının direnişi desteklemiş ve sahiplenmiştir. Türkiye’de faşizme karşı ayaklanan halkımızı Suriye halkı dayanışma eylemiyle selamlayacak. Grup Yorum, dayanışmanın gücünü yaratan direnişlerin ezgilerini Suriye halkıyla birlikte, omuz omuza söyleyecek. Türkülerini ve marşlarını direniş şehitlerinin anısına saygı, ailelerin acısını paylaşmak, direnenlerin coşkusunu arttırmak, umutsuzlara umut olmak için söyleyecek Grup Yorum. Direnenler tarih yazar, gelenekler yaratır…”

Grup Yorum’un eski solisti ve ardından CHP’den milletvekili aday adayı olan Hilmi Yarayıcı da daha önce Antakya’da yapılan bir programda “Mültecilere ev vermeyin!” çağrısında bulunmuştu. 

grup-yorum_suriye-konseri_tartus04.jpg
Gezi Parkı eylemcileri arasında yer alan kimilerinin Dolmabahçe'de duvarlara yazdıkları sloganın aynısı Tartus'ta pankart olarak açıldı: "Erdoğan Gidecek, Esat Kalacak!"

grup-yorum_suriye-konseri_tartus01.jpg

grup-yorum_suriye-konseri_tartus02.jpg

grup-yorum_suriye-konseri_tartus05.jpg

 

HABERE YORUM KAT

13 Yorum