1. HABERLER

  2. KÜLTÜR SANAT

  3. Eşcinsellerden “Kültürel” Atak
Eşcinsellerden “Kültürel” Atak

Eşcinsellerden “Kültürel” Atak

Eşcinsel lobisinden kitap, sinema ve anayasa atağı… Ayşe Kulin'in kitabı ve Zenne filmi, eşcinsel aşkını anlatıyor.

17 Ocak 2012 Salı 12:33A+A-

Yargıtay’ın Vakit gazetesi ve yazarı Serdar Arseven’i eşcinsel karşıtı olduğu gerekçesiyle toplamda 6 bin TL para cezasına çarptırmasına tepkiler sürerken, Türkiye’deki eşcinsel lobisinin kültürel alanda büyük bir atağa kalktığı ortaya çıktı.

Vakit’i mahkûm ettiren eşcinsel lobisi, şimdilerde hem sinema dünyasında hem de edebiyat dünyasında yaptıkları propagandayla bir yandan masum dimağları anormalliklere sevk etmeye çalışırken diğer yandan da politik baskı kurmaya çalışıyorlar.

Dindarlara hakaret eden Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Eski Başkanı Türkan Saylan hakkında yazdığı ‘Türkan’ adlı romanıyla tanınan yazar Ayşe Kulin, geçtiğimiz ay çıkan ‘Gizli Anların Yolcusu’ kitabında eşcinselliği meşrulaştırıyor. Edebiyatın genellikle şiir türünde kullanılan akrostiş yöntemiyle kitabının isminde kullandığı ilk harflerle ‘GAY’ kelimesine atıfta bulunan Ayşe Kulin, kitabında iki erkeğin birbirlerine duyduğu sözde aşk’ı anlatıyor.

ayse-kulin-gizli-anlarin-yolcusu.jpgEşiyle cinsel ilişki yaşayamayan İlhami’nin patronu Bora’yla sapık yakınlaşmasının işlendiği kitap, eşcinsellerin yapamadığı kamuoyu oluşturma etkisini Kulin’in yapması bakımından önemseniyor. Kitabın yayınevince hazırlanan tanıtım metninde ise “Pek çoğumuzun anlamakta zorlandığı, yargılamakta ısrar ettiği bir aşkın romanı. Ayşe Kulin her zamanki ustalığıyla yaklaşmaya korkulan bir konunun üstüne giderek yıkmayı deniyor” ifadelerine yer veriliyor.

KİTAPTAN SONRA ŞİMDİ DE FİLMİ ÇIKTI

Eşcinsellik ve sapık eğilimlerin propagandası sinema salonlarında!.. Sinema sektöründe ağırlıklı olarak Ferzan Özpetek’in işlediği eşcinselliğin propagandası bu kez de Caner Alper ve Mehmet Binay’ın yönetmenliğini üstlendikleri ‘Zenne’ aracılığıyla sinema salonlarında yapılacak.

Geçtiğimiz Cuma günü Türkiye’nin pek çok ilinde gösterime giren Zenne’de “haksızlıklara dansla başkaldırış” adı altında, 15 Temmuz 2008’de öldürülen üniversite öğrencisi Ahmet Yıldız’ın başından geçenler anlatılıyor. Ahmet, zennelik yapan Can ve fotoğrafçı Daniel’ın İstanbul’da kesişen hikayesinin anlatıldığı filmde yüksek dozda cinsellik ve sapık eğilimleri meşrulaştırma çabası güdülürken muhafazakârlığa da eleştiri getiriliyor.

13 Ocak’ta 15 ilde 50 salonda gösterime giren Zenne’de aseksüellik, biseksüellik ve gaylik normalleştiriliyor. Zenne CHP’li Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği Altın Portakal Film Festivali’nde de 5 dalda ödül almıştı.

Sapıkların filmine 15 yaş torpili

Filmin yönetmenlerinden Mehmet Binay, bir haber sitesine yaptığı açıklamada Kültür Bakanlığı’na bağlı olarak çalışan Sinema Denetleme Kurulu’ndan beklemedikleri bir ilgi gördüklerini belirterek “Şimdiye kadar rahatsız olan olmadı. Kültür Bakanlığı’nın Sinema Denetleme Kurulu’ndan her film gibi geçtik. Filmimiz 18 yaş sınırı alır diye endişeleniyorduk – çünkü ciddi bir seyirci kitlesine ulaşmanızı engelleyen bir şey – ama tam tersine kurul üyeleri filmi izledikten sonra, Zenne’nin hümanist yaklaşımını da göz önünde bulundurarak 15 yaşla sınırlandırdı. Cinsellik uyarısı almadık cinsellik içeren sahneler olmasına rağmen...” ifadelerini kullandı.

Fahrettin Dede / Yeni Akit

***

Eşcinseliz, anayasal hakkımızı isteriz

Öte yandan lezbiyen, gey, biseksüel, travesti ve transseksüellerin haklarını savunan Sosyal Politikalar Cinsiyet Kimliği ve Cinsel Yönelim Çalışmaları Derneği, 14 maddeden oluşan önerilerini TBMM Anayasa Uzlaşma Komisyonu bünyesindeki alt komisyonuna sunduğu öğrenildi.

Taraf’ta yer alan habere göre Anayasa Uzlaşma Komsiyonu bünyesindeki alt komisyon dün Dernek Başkanı Sedef Çakmak ile beraberindekilerle görüştü. Dernek yöneticilerini dinleyen alt komisyona, 14 maddeden oluşan öneri paketi iletildi. Çakmak, eşcinsel haklarına ilişkin anayasal güvencenin sağlanması için talepte bulunduklarını söyledi.

 

HABERE YORUM KAT

5 Yorum