1. HABERLER

  2. KÜLTÜR SANAT

  3. Ekin’den Yeni Kitap: “Kur’an’da Diriliş Gerçeği”
Ekin’den Yeni Kitap: “Kur’an’da Diriliş Gerçeği”

Ekin’den Yeni Kitap: “Kur’an’da Diriliş Gerçeği”

Ekin Yayınları, "Semantik Analizler Işığında Kur'an'da Diriliş" adlı yeni bir kitap yayınladı.

28 Mayıs 2013 Salı 13:47A+A-

Kur’an’ın diriliş konusunu tefsir odaklı olarak etraflıca ele alıp inceleyen Dr. İskender Şahin’in “Semantik Analizler Işığında Kur’an’da Diriliş Gerçeği” adlı kitabı Ekin Yayınlarından çıktı.

***

Diriliş konusu, fert ve toplum için son derece önemli olan pek çok sorunun çözümüyle yakından ilişkilidir. Dolayısıyla geniş bir işlev alanına sahip olan konu, toplumun ve ferdin sahip olduğu değerlerin niteliklerini değiştirebilecek ve onlara yön verebilecek bir özelliğe sahip olduğu için insanlık tarihi boyunca üzerinde düşünülen, konuşulan, hakkında çeşitli teoriler üretilen önemli bir mevzuu olmuştur.

Bu çalışma Kur’ân’ın, meydana gelmesinin “hakk” olduğunu ısrarla vurguladığı diriliş mevzuunu Kur’ân temelinde ortaya koymayı amaçlamaktadır. Bu bakımdan diriliş konusu âhiret ahvali bağlamında değil fakat daha ziyade “meydana gelecek bir olay” ve “kabul edilmesi gereken bir akide” olmak üzere çift yönlü olarak değerlendirilmiştir. Bu yönüyle çalışmanın, yukarıda değinmiş olduğumuz eksikliğin giderilmesinde müspet yönde katkı sağlayacağı kanaatindeyiz.

Yayınladığımız bu çalışma, Kur’an’ın diriliş konusunu tefsir odaklı olarak etraflıca ele alıp incelemektedir. Bu yönüyle eserimizin, bu sahadaki boşluğu önemli ölçüde dolduracağı ve konuyla ilgili yapılacak çalışmalara müspet yönde katkılar sağlayacağı kanaatindeyiz

kuranda-dirilis-gercegi_iskender-sahin_ekin.jpg

Dr. İskender Şahin

Ekin Yayınları – Mayıs 2013

448 Sayfa

Roman boy, karton kapak

Sipariş: 0212 524 10 28

 

HABERE YORUM KAT

2 Yorum