1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. “Eğitimin dinselleştirilmesi” ne demektir?
“Eğitimin dinselleştirilmesi” ne demektir?

“Eğitimin dinselleştirilmesi” ne demektir?

Din görevlileri ve manevi danışmanların haftada bir gün çocukların ev ödevlerini yapmalarına yardım edecek olması bazı çevrelerde rahatsızlık oluşturdu.

25 Ocak 2024 Perşembe 14:30A+A-

HAKSÖZ HABER

Sol-Kemalist çevreler sık sık İslami kuruluşların okullara yönelik çalışmalarını hedef gösteriyorlar. Diyanet de okullarda sorumluluk alarak öğrencilerin gelişimlerine katkı sunmaya çalıştığı için hedef tahtasına oturtulmuş durumda. 

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından ilkokul öğrencilerine yönelik yeni bir değerler eğitim projesi başlatılıyor. Proje, 10 Şubat’ta; aralarında İstanbul ve Ankara’nın da olduğu 10 pilot ilde başlayacak. Başta üniversite öğrencileri olmak üzere Diyanet’in gençlik gönüllüsü olan kimseler ilkokul öğrencilerinin ev ödevlerine yardımcı olup farklı etkinlikler düzenleyecekler.

Bu projeden rahatsız olan Birgün vb. yayın organları ise “eğitimin dinselleştirilmesi” ithamıyla projenin farklı bir ajandası olduğunu ileri sürdüler. Yapılan çalışmanın mahiyeti oldukça açık. İlkokul öğrencilerine yardımcı olmak için organize edilen üniversiteli öğrenciler “abi-kardeş” diyalogu içerisinde birlikte çalışacaklar.

ekran-goruntusu-2024-01-25-142937.png

Bu tarz bir etkinliği “eğitimin dinselleştirilmesi” şeklinde hedef göstermek ya eğitimle ya da din ile bir sorununuz olduğu anlamına geliyor. Eğitimin dinselleştirilmesi olarak ifade edilen şey aslında Müslümanların farkı sosyo-kültürel alanlarda etkinliğinin artmasından duyulan rahatsızlığı ifade ediyor. Vaziyet buyken Diyanet gönüllüsü üniversite öğrencilerinin ilkokul öğrencilerinin ödevlerine yardımcı olmasını tehdit olarak gören bir zihniyete ne denilse boş…

HABERE YORUM KAT

1 Yorum